Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten

Een overlijdensverzekering of uitvaartverzekering is een verzekering die aan nabestaanden geld uitkeert of de kosten vergoedt voor de uitvaart van hun overleden dierbare. De nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over de kosten van de begrafenis of crematie.

Nieuwe uitvaartverzekering

Wilt u een overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

BEREKEN DIRECT UW PREMIE

Verzeker de kosten van uw begrafenis of crematie

Wie betaalt uw begrafenis of crematie als u er niet meer bent? Spaart u zelf voor uw uitvaart? Of overweegt u hiervoor een overlijdensverzekering af te sluiten? Met een uitvaartverzekering verzekert u zich in ieder geval voor uw begrafenis of crematie en alle kosten die daarbij komen kijken. Uw nabestaanden hebben geen zorgen over de kosten van uw uitvaart. Een overlijdensverzekering afsluiten? Bereken dan eenvoudig uw premie online.

Verschil overlijdensverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensverzekering (of uitvaartverzekering) is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Bij een uitvaartverzekering verzekert u namelijk de kosten van uw uitvaart geheel of gedeeltelijk, of u laat het verzekerde bedrag uitkeren in geld. Een overlijdensrisicoverzekering dekt bepaalde financiële risico’s bij overlijden. Bijvoorbeeld kosten voor het aflossen van uw hypotheek, zodat uw partner en/of kinderen na uw overlijden in het huis kunnen blijven wonen.

Lees meer over het verschil tussen een overlijdensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensverzekering en overlijden

Een uitvaartverzekering of overlijdensverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie geheel of gedeeltelijk.

Begrafenis of crematie verzekeren

Een uitvaart kost geld. Hoeveel uw begrafenis of crematie gaat kosten is afhankelijk van veel factoren. Wit u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? En in welke regio wilt u dat? Begrafeniskosten zijn namelijk niet overal in Nederland hetzelfde. Factoren die een rol spelen bij de kosten van een uitvaart zijn onder andere:

 • de manier en locatie van opbaring
 • rouwdrukwerk en rouwadvertentie
 • presentatie van de kist
 • rouwbloemen
 • rouwvervoer
 • de invulling van de afscheidsdienst
 • keuze van catering
 • asbestemming en nagedachtenisvormen.

Gebruik onze uitvaartcalculator om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten voor de uitvaart van uw wensen. Bepaal zelf hoe uw afscheid eruit komt te zien, vul uw uitvaartwensen in in de calculator en bereken eenvoudig het gewenste verzekerde bedrag.

Uitvaartverzekering afsluiten

De kosten voor een begrafenis of crematie bedragen al snel zo'n € 8.000. Met een uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden het afscheid geheel naar uw wens vormgeven, zonder zich zorgen te hoeven maken om de kosten.

Wilt u een overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

  Overlijdensverzekering afsluiten


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel gratis 0800 1292
  Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  Online kosten van uitvaart uitzoeken

  Sluit uw uitvaartverzekering af

  Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

  Bereken nu uw premie