Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten

Overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten? Een overlijdensverzekering of uitvaartverzekering is een verzekering die nabestaanden na overlijden financiële middelen biedt om uw uitvaart te vergoeden. Een overlijdensverzekering is dus niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee dekt u bepaalde financiële risico's af; bijvoorbeeld voor het aflossen van uw hypotheek. Zodat uw partner en/of kinderen in het huis kunnen blijven wonen na uw overlijden. Bereken nu uw premie voor de Yarden overlijdensverzekering.

nu afsluiten

Verzeker de kosten van uw begrafenis of crematie

Wie betaalt uw begrafenis of crematie als u er niet meer bent? Spaart u zelf voor uw uitvaart? Of overweegt u om een overlijdensverzekering af te sluiten? .Een uitvaartverzekering zorgt er in ieder geval voor dat u zich verzekert voor uw begrafenis of crematie en bijbehorende kosten. Uw nabestaanden hebben geen zorgen over de kosten van uw uitvaart. Bereken eenvoudig uw premie online.

Overlijdensverzekering is niet hetzelfde als overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering. Dit zijn wel 2 heel verschillende verzekeringen. Bij een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van uw uitvaart geheel of gedeeltelijk, of u laat het verzekerde bedrag uitkeren in geld. Een overlijdensrisicoverzekering dekt bepaalde financiële risico’s bij overlijden. U kunt zich bijvoorbeeld verzekeren voor het aflossen van de hypotheek na uw overlijden, zodat uw partner en/of kinderen in het huis kunnen blijven wonen.

Veelgestelde vragen over een overlijdensverzekering


 • Een overlijdensverzekering, of uitvaartverzekering, is een verzekering die nabestaanden na uw overlijden de financiële middelen biedt om uw uitvaart geheel naar uw wens vorm te geven. Niet te verwarren met een overlijdensrisicoverzekering, waarmee u financiële risico's afdekt. Hiermee verzekert u zich bijvoorbeeld voor het aflossen van de hypotheek na uw overlijden, zodat uw partner en/of kinderen in het huis kunnen blijven wonen.

  Met een overlijdensverzekering kunnen nabestaanden uw begrafenis of crematie bekostigen. U bepaalt zelf hoe uw uitvaart eruit ziet en stelt aan de hand van uw wensen een overlijdensverzekering op maat samen, zodat uw nabestaanden geen zorgen hebben over de kosten.

 • De noodzaak van een overlijdensverzekering hangt samen met de persoonlijke wensen voor uw uitvaart en uw financiële middelen. De kosten voor een uitvaart kunnen makkelijk oplopen tot zo'n € 8.000. Denk aan kosten voor de plechtigheid, maar ook de opbaring, kist, rouw- en volgauto's, condoleance, rouwkaarten, etc. Met een overlijdensverzekering, zoals de Uitvaart op Maat verzekering van Yarden kunnen uw nabestaanden de begrafenis of crematie geheel naar uw wens vorm geven.

  Enkele voordelen van de Yarden Uitvaart op Maat verzekering:

  • scherpe premie;
  • keuzevrijheid in hoogte van het verzekerd bedrag;
  • volledige vrijheid waar en door wie u de uitvaart laat verzorgen;
  • kinderen tot 18 jaar (gratis) mee te verzekeren;
  • indexatie van het verzekerd bedrag mogelijk, jaarlijks met 3%;
  • acceptatie op basis van 3 eenvoudige gezondheidsvragen.
 • De kosten voor een overlijdensverzekering worden samengesteld door de premie en een eenmalig bedrag voor de administratieve afhandeling (distributiekosten). De premie is afhankelijk van uw uitvaartwensen, uw leeftijd, het verzekerd bedrag en de premieduur. De distributiekosten bedragen bij Yarden eenmalig € 59 (per verzekerde).

 • Door het inzichtelijk maken van hun eigen financiële situatie worden Nederlanders bewust van de mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.

  Financiële problemen door overlijden

  Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden: 'Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard, blijkt dat 60% van de Nederlanders bij het overlijden van zijn of haar partner er financieel aanzienlijk op achteruit gaat. 30% van de mensen komt in de financiële problemen en ruim een derde (37,5%) moet zijn leefstijl drastisch wijzigen om financieel rond te komen. Samen met Allianz willen wij aan onze maatschappelijke rol verdere invulling geven. Door mensen bewust te maken van de financiële risico’s die het wegvallen van hun partner met zich meebrengt. Wij willen voorkomen dat mensen na een groot verlies er ook nog eens geldzorgen bij krijgen. Zij kunnen zich dan alleen bezig houden met het afscheid, want een goed afscheid helpt hen verder.'

  Vervelend onderwerp

  Thom Mallant, directeur Intermediaire Distributie bij Allianz: 'Nederlanders staan er om bekend alles goed geregeld te hebben. Omdat veel mensen (43%) het vervelend vinden om na te denken over de gevolgen van het overlijden van een partner, bestaat hier vaak nog veel onduidelijkheid en onzekerheid over. Samen met Yarden willen wij mensen helpen om de financiële gevolgen van het overlijden van een partner inzichtelijk te maken. Ook willen we duidelijk maken waar mensen al goed voor zijn verzekerd en welke risico’s men nog niet heeft afgedekt. Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met Yarden hier nu proactief een complete oplossing voor aanbieden.'

  Zorg voor wat u achterlaat

  Yarden en Allianz maken via de website weetwatjeachterlaat.nl inzichtelijk waar mensen mee worden geconfronteerd bij het overlijden van een dierbare en schetsen in hoeverre mensen daar financieel op zijn voorbereid. Bezoekers kunnen zelf via de website binnen vijf minuten een financiële check doen om er achter te komen hoe hun eigen situatie is. Mallant: 'Wanneer mensen een hypotheek hebben, is de kans groot dat zij een ORV hebben die er voor zorgt dat zij in hun eigen huis kunnen blijven wonen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, dekt een ORV niet de kosten van de uitvaart zelf.'

  Evers: 'Het omgekeerde komt ook veelvuldig voor. Als je partner een uitvaartverzekering heeft, zijn de kosten voor de uitvaart afgedekt, maar kan de huur dan nog wel worden betaald? weetwatjeachterlaat.nl maakt al deze zaken rondom het overlijden - per individu -inzichtelijk. Samen met de adviseur kan vervolgens een passende oplossing worden gezocht om financiële zorgen te voorkomen als dat nodig is.'

  Allianz

  Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en meer dan 142.000 medewerkers in dienst van ruim 85 miljoen klanten. In de Benelux biedt Allianz, via adviseurs, verzekeringsproducten en -diensten voor particulieren, zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen.

  Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten met behulp van distributiepartners en haar direct writer Allsecur. Allianz heeft in Nederland circa 1.200 medewerkers en een omzet van € 1,0 miljard. Allianz bedient in België en Luxemburg meer dan 900.000 klanten, heeft ruim 1.000 medewerkers en een omzet van € 2,4 miljard.

Overlijdensverzekering en overlijden

Een uitvaartverzekering of overlijdensverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie geheel of gedeeltelijk. Yarden heeft 1 uitvaartverzekering voor iedereen. Mijn Laatste wensen uitvaartverzekering.

Begrafenis of crematie verzekeren

Een uitvaart kost geld. Hoeveel uw begrafenis of crematie gaat kosten is afhankelijk van veel verschillende factoren. Wit u bijvoorbeeld begraven worden? Of een crematie? En in welke regio is dat? Begrafeniskosten zijn namelijk niet overal in Nederland gelijk.

 • de manier van opbaring
 • rouwdrukwerk en rouwadvertentie
 • presentatie van de kist
 • rouwbloemen
 • rouwvervoer
 • de afscheidsdienst of uitvaartplechtigheid
 • uiygebreide catering
 • asbestemming en nagedachtenisvormen

Bepaal zelf hoe uw afscheid eruit komt te zien en vul uw uitvaartwensen in. U kunt hierbij hulp krijgen van een uitvaartconsulent van Yarden. Dit zijn gedreven vrijwilligers die u graag helpen.

Gebruik onze uitvaartcalculator om de uitvaartkosten en het gewenste verzekerde bedrag te berekenen.

Heb ik een overlijdensverzekering nodig?

De noodzaak van een overlijdensverzekering hangt samen met de persoonlijke wensen voor uw uitvaart en uw financiële middelen. De kosten voor een uitvaart kunnen makkelijk oplopen tot zo'n € 8.000. Denk aan kosten voor de plechtigheid, maar ook de opbaring, kist, rouw- en volgauto's, condoleance, rouwkaarten, etc. Met een uitvaartverzekering, zoals de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden kunnen uw nabestaanden de begrafenis of crematie geheel naar uw wens vorm geven.

Enkele voordelen van de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden:

 • scherpe premie
 • samenstelling en hoogte verzekerd bedrag vrij aan te passen tijdens looptijd
 • volledige vrijheid waar en door wie u de uitvaart laat verzorgen
 • kinderen tot 21 jaar (gratis) mee te verzekeren
 • indexatie van het verzekerd bedrag mogelijk
 • acceptatie op basis van 3 eenvoudige gezondheidsvragen

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

We zijn dagelijks geopend van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Bel mij terug

WebChat

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw verzekering af

Sluit nu gemakkelijk en snel een Yarden uitvaartverzekering af tegen een aantrekkelijke premie.

Bereken nu uw premie