Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Overlijdensverzekering of uitvaartverzekering afsluiten

Een overlijdensverzekering of uitvaartverzekering is een verzekering die aan nabestaanden geld uitkeert of de kosten vergoedt voor de uitvaart van hun overleden dierbare. De nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over de kosten van de begrafenis of crematie.

bereken direct uw premie

Verzeker de kosten van uw begrafenis of crematie

Wie betaalt uw begrafenis of crematie als u er niet meer bent? Spaart u zelf voor uw uitvaart? Of overweegt u hiervoor een overlijdensverzekering af te sluiten? Met een uitvaartverzekering verzekert u zich in ieder geval voor uw begrafenis of crematie en alle kosten die daarbij komen kijken. Uw nabestaanden hebben geen zorgen over de kosten van uw uitvaart. Een overlijdensverzekering afsluiten?

Bereken eenvoudig uw premie online

Verschil overlijdensverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensverzekering (of uitvaartverzekering) is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Bij een uitvaartverzekering verzekert u namelijk de kosten van uw uitvaart geheel of gedeeltelijk, of u laat het verzekerde bedrag uitkeren in geld. Een overlijdensrisicoverzekering dekt bepaalde financiële risico’s bij overlijden. Bijvoorbeeld kosten voor het aflossen van uw hypotheek, zodat uw partner en/of kinderen na uw overlijden in het huis kunnen blijven wonen.

Lees meer over het verschil tussen een overlijdensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

Veelgestelde vragen over een overlijdensverzekering


 • Een overlijdensverzekering, of uitvaartverzekering, is een verzekering die nabestaanden na uw overlijden de financiële middelen biedt om uw uitvaart geheel naar uw wens vorm te geven. Niet te verwarren met een overlijdensrisicoverzekering, waarmee u financiële risico's afdekt. Hiermee verzekert u zich bijvoorbeeld voor het aflossen van de hypotheek na uw overlijden, zodat uw partner en/of kinderen in het huis kunnen blijven wonen.

  Met een overlijdensverzekering kunnen nabestaanden uw begrafenis of crematie bekostigen. U bepaalt zelf hoe uw uitvaart eruit ziet en stelt aan de hand van uw wensen een overlijdensverzekering op maat samen, zodat uw nabestaanden geen zorgen hebben over de kosten.

 • De kosten voor een overlijdensverzekering worden samengesteld door de premie en een eenmalig bedrag voor de administratieve afhandeling (distributiekosten). De premie is afhankelijk van uw uitvaartwensen, uw leeftijd, het verzekerd bedrag en de premieduur. De distributiekosten bedragen bij Yarden eenmalig € 59 (per verzekerde).

 • Door het inzichtelijk maken van hun eigen financiële situatie worden Nederlanders bewust van de mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.

  Financiële problemen door overlijden

  Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden: 'Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard, blijkt dat 60% van de Nederlanders bij het overlijden van zijn of haar partner er financieel aanzienlijk op achteruit gaat. 30% van de mensen komt in de financiële problemen en ruim een derde (37,5%) moet zijn leefstijl drastisch wijzigen om financieel rond te komen. Samen met Allianz willen wij aan onze maatschappelijke rol verdere invulling geven. Door mensen bewust te maken van de financiële risico’s die het wegvallen van hun partner met zich meebrengt. Wij willen voorkomen dat mensen na een groot verlies er ook nog eens geldzorgen bij krijgen. Zij kunnen zich dan alleen bezig houden met het afscheid, want een goed afscheid helpt hen verder.'

  Vervelend onderwerp

  Thom Mallant, directeur Intermediaire Distributie bij Allianz: 'Nederlanders staan er om bekend alles goed geregeld te hebben. Omdat veel mensen (43%) het vervelend vinden om na te denken over de gevolgen van het overlijden van een partner, bestaat hier vaak nog veel onduidelijkheid en onzekerheid over. Samen met Yarden willen wij mensen helpen om de financiële gevolgen van het overlijden van een partner inzichtelijk te maken. Ook willen we duidelijk maken waar mensen al goed voor zijn verzekerd en welke risico’s men nog niet heeft afgedekt. Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met Yarden hier nu proactief een complete oplossing voor aanbieden.'

  Zorg voor wat u achterlaat

  Yarden en Allianz maken via de website weetwatjeachterlaat.nl inzichtelijk waar mensen mee worden geconfronteerd bij het overlijden van een dierbare en schetsen in hoeverre mensen daar financieel op zijn voorbereid. Bezoekers kunnen zelf via de website binnen vijf minuten een financiële check doen om er achter te komen hoe hun eigen situatie is. Mallant: 'Wanneer mensen een hypotheek hebben, is de kans groot dat zij een ORV hebben die er voor zorgt dat zij in hun eigen huis kunnen blijven wonen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, dekt een ORV niet de kosten van de uitvaart zelf.'

  Evers: 'Het omgekeerde komt ook veelvuldig voor. Als je partner een uitvaartverzekering heeft, zijn de kosten voor de uitvaart afgedekt, maar kan de huur dan nog wel worden betaald? weetwatjeachterlaat.nl maakt al deze zaken rondom het overlijden - per individu -inzichtelijk. Samen met de adviseur kan vervolgens een passende oplossing worden gezocht om financiële zorgen te voorkomen als dat nodig is.'

  Allianz

  Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en meer dan 142.000 medewerkers in dienst van ruim 85 miljoen klanten. In de Benelux biedt Allianz, via adviseurs, verzekeringsproducten en -diensten voor particulieren, zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen.

  Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten met behulp van distributiepartners en haar direct writer Allsecur. Allianz heeft in Nederland circa 1.200 medewerkers en een omzet van € 1,0 miljard. Allianz bedient in België en Luxemburg meer dan 900.000 klanten, heeft ruim 1.000 medewerkers en een omzet van € 2,4 miljard.

Overlijdensverzekering en overlijden

Een uitvaartverzekering of overlijdensverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie geheel of gedeeltelijk. Yarden heeft 1 uitvaartverzekering voor iedereen: de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering.

Begrafenis of crematie verzekeren

Een uitvaart kost geld. Hoeveel uw begrafenis of crematie gaat kosten is afhankelijk van veel factoren. Wit u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? En in welke regio wilt u dat? Begrafeniskosten zijn namelijk niet overal in Nederland hetzelfde. Factoren die een rol spelen bij de kosten van een uitvaart zijn onder andere:

 • de manier en locatie van opbaring
 • rouwdrukwerk en rouwadvertentie
 • presentatie van de kist
 • rouwbloemen
 • rouwvervoer
 • de invulling van de afscheidsdienst
 • keuze van catering
 • asbestemming en nagedachtenisvormen.

Gebruik onze uitvaartcalculator om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten voor de uitvaart van uw wensen. Bepaal zelf hoe uw afscheid eruit komt te zien, vul uw uitvaartwensen in in de calculator en bereken eenvoudig het gewenste verzekerde bedrag. Als u wilt, kunt u de calculator invullen samen met een uitvaartconsulent van Yarden. Onze uitvaartconsulenten zijn gedreven vrijwilligers die u graag helpen.

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering

De kosten voor een begrafenis of crematie bedragen al snel zo'n € 8.000. Met een uitvaartverzekering - zoals de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden - kunnen uw nabestaanden het afscheid geheel naar uw wens vormgeven, zonder zich zorgen te hoeven maken om de kosten.

Enkele voordelen van de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden:

 • Scherpe premie
 • Samenstelling en hoogte verzekerd bedrag vrij aan te passen gedurende de looptijd
 • Volledige vrijheid waar en door wie u de uitvaart laat verzorgen
 • Kinderen tot 21 jaar (gratis) mee te verzekeren
 • Indexatie van het verzekerd bedrag mogelijk
 • Acceptatie op basis van 3 eenvoudige gezondheidsvragen.

  Overlijdensverzekering afsluiten


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel gratis 0800 1292
  Maandag t/m zaterdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  WebChat

  Online kosten van uitvaart uitzoeken

  Sluit uw verzekering af

  Sluit nu gemakkelijk en snel een Yarden uitvaartverzekering af tegen een aantrekkelijke premie.

  Bereken nu uw premie