"Persoonlijke aandacht, respect voor en gevoel met


de direct betrokkenen. Transparant in offertevorming"

"Persoonlijke aandacht, respect voor en gevoel met


de direct betrokkenen. Transparant in offertevorming"

Wat kost een uitvaart

Een uitvaart regelen kost geld, of het nu gaat om een grote begrafenis of een intieme crematie. De precieze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een simpel afscheid in besloten kring kost al snel zo’n € 5.000.

Daarnaast zijn de kosten van een begrafenis vaak hoger dan die van een crematie. Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor deze uitgaven, voor een persoonlijk afscheid met uw eigen wensen.

premie berekenen

Bereken uw uitvaart

Heeft u enig idee wat een uitvaart kost? Bereken de kosten voor een uitvaart met deze uitvaartkostencalculator.

 • De kosten van uw uitvaart zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren.
  Hier berekent u snel aan welk bedrag u moet denken.

  > 250
  < 25
  ik weet het wel
  Ik weet het (nog) niet. Wij rekenen met een landelijk gemiddelde verder.
  ×
 • De kosten van uw uitvaart zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afscheidsdienst die u wenst, of u opgebaard wilt worden en of u een begrafenis of een crematie wilt. Hier berekent u vrij nauwkeurig welk bedrag u nodig zou hebben voor uw uitvaart.

  Heeft u al een uitvaartverzekering die uw uitvaartkosten vergoedt in geld bij Yarden of een andere verzekeraar? Dan kunt u het verzekerd bedrag in mindering brengen op het benodigde totaalbedrag. Zo weet u of u of uw verzekering voldoende dekking biedt.

  De uitkomst van de uitvaartcalculator geeft u een indicatie van de kosten voor de door uw gewenste uitvaart. Op het moment van overlijden kunnen de kosten echter flink hoger zijn. U kunt geen rechten ontlenen aan de uitkomsten van onze calculator. Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan, raden wij u aan om elke 2 tot 5 jaar te controleren of uw wensen nog aansluiten op uw persoonlijke en financiële situatie.

  Start de berekening

  Voor elke uitvaart gelden bepaalde basiskosten. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaartverzorger.

  ik weet het wel
  Ik weet het (nog) niet. Wij rekenen met een landelijk gemiddelde verder.

  Kiezen voor één van beide is een persoonlijke keuze. Geef uw voorkeur voor een begrafenis of crematie hieronder aan.

  ×

  Bij opbaring thuis of in een uitvaartcentrum kunnen uw nabestaanden persoonlijk afscheid van u nemen.

  Er zijn talloze manieren om te laten weten dat een dierbare is overleden. Vaak gebeurt dat met rouwkaarten of een advertentie in de krant.

  Een basismodel uitvaartkist zit inbegrepen in de basiskosten.
  U kunt ook kiezen voor een luxere uitvaartkist.

  Er zijn verschillende manieren om vervoerd te worden. Dat kan per rouwauto, maar ook in een koets en zelfs in een uitvaartbus of motor met zijspan.

  Welke culturele of religieuze achtergrond u ook heeft, het doel van een afscheidsdienst is vrijwel altijd terugblikken op het leven.

  U kunt op verschillende momenten de aanwezigen iets aanbieden. Voor de berekening willen we graag weten hoeveel mensen u ongeveer verwacht.

  In Nederland is het gebruikelijk om op het graf van de overledene een steen of ander aandenken te plaatsen. Er zijn veel mogelijkheden en u kunt het aandenken uiteraard heel persoonlijk maken.

  Na uw crematie zijn er verschillende bestemmingen voor uw as. Denk bijvoorbeeld aan een urn of verstrooiing op een dierbare plek.

  U kunt uw uitvaart zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een rituele bewassing, gospelkoor, unieke decoratie van uw kist of transport van of naar het buitenland. Wilt u daar een bedrag voor reserveren?

  Aan de hand van uw wensen hebben we het benodigde bedrag voor uw uitvaart berekend

  • Kosten Uw wensen

Kosten uitvaartverzekering

Yarden biedt u met de flexibele uitvaartverzekering de mogelijkheid om uw uitvaart op maat te verzekeren. U kiest zelf het verzekerd bedrag, en kunt dit later altijd aanpassen.

Daarnaast kunt u bepalen hoe wij het verzekerd bedrag uitkeren: via een vergoeding van de uitvaartkosten op basis van facturen, via uitkering van een geldbedrag aan uw nabestaanden, of een combinatie van deze twee.

Wat zijn distributiekosten? En waarom moet ik die betalen?

Wanneer u bij ons een verzekering afsluit, betaalt u per verzekerde in totaal € 59 aan distributiekosten. Voor dit bedrag regelen we de administratieve afhandeling, maken we de verzekering op en verstrekken we deze. Deze distributiekosten betaalt u in stapjes en worden maandelijks of jaarlijks afgeschreven, tegelijk met uw premie en tijdens de premiebetalingsduur van de verzekering. Bekijk voor meer informatie onze distributiekosten.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van uw begrafenis hangen af van uw wensen. Begrafeniskosten liggen gemiddeld hoger dan de kosten voor een crematie. Dit komt omdat er bij een begrafenis grafkosten moeten worden betaald zoals begraafkosten, grafonderhoud en grafrechten.

De bovengenoemde kosten verschillen per gemeente. Bovendien verschillen de kosten per type graf. Een algemeen graf is goedkoper dan een eigen graf.

Begrafeniskosten berekenen

Met de Yarden uitvaart calculator kunt u eenvoudig en snel de uitvaartkosten berekenen van uw begrafenis. U kunt er bijvoorbeeld in aangeven:

 • waar u opgebaard wilt worden
 • naar welke kist uw voorkeur uitgaat
 • van welk rouwvervoer u gebruik wilt maken

Bereken nu de kosten voor een begrafenis

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie hangen af van uw persoonlijke wensen. De kosten van een crematie zijn over het algemeen lager dan  begrafeniskosten. U betaalt immers geen grafkosten zoals begraafkosten, grafrecht en grafonderhoud. Na de uitvaartdienst blijft de as minimaal 1 maand in het crematorium. Dat is wettelijk bepaald. Nabestaanden krijgen tot 6 maanden de tijd om na te denken over de asbestemming. 

Wellicht wilt u as verstrooien, afhankelijk van de plaats ligt de prijs rond € 120. U kunt de as ook in een mooie urn bewaren. Afhankelijk van de uitvoering en het materiaal kost een urn gemiddeld tussen de € 75 en 500.

De urn kan in een urnenmuur op de begraafplaats of bij het crematorium geplaatst worden. U betaalt voor 5 jaar gemiddeld € 450.

Bereken nu de kosten voor een crematie

Meer over uitvaartverzekeringen

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering

Welke premie betaal ik voor een uitvaartverzekering?

Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar

Begrafenisverzekering afsluiten