Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Angelique de Meijer-de Wit

Angelique de Meijer-de Wit

9.4

Is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Den Helder en bij Yarden Alkmaar, Den Helder, Schagen.

Over Angelique de Meijer-de Wit

Klanten waarderen de uitvaarten van Angelique de Meijer-de Wit gemiddeld met het cijfer 9,4.

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ieder mens verdient een mooi afscheid. Daarom ondersteun en inspireer ik graag bij het organiseren van een persoonlijk afscheid van uw dierbare. Ik ben een mensen-mens met een groot inlevingsvermogen. Ik ben ook punctueel en bewaar goed het overzicht. Is er een deadline, dan onderneem ik meteen actie.

Ik help en ondersteun de familie zoveel mogelijk bij het organiseren van de uitvaart en zorg dat de plechtigheid naar wens verloopt. Maar ook nazorg vind ik heel belangrijk. Zo'n 2,5 week na de plechtigheid neem ik contact op met de nabestaande(n) door na te bellen of even op bezoek te gaan.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Ik heb 30 jaar bij de Rabobank gewerkt en daar heel veel verschillende functies bekleed, van leidinggevende op verschillende bankkantoren tot assistent accountmanager. Toen veel taken steeds meer werden gecentraliseerd, bleven er voor de lokale kantoren alleen nog vastomlijnde activiteiten over. Daar zag ik geen uitdaging meer in. Er werd op dat moment de mogelijkheid geboden om een 'branchevreemde' opleiding te volgen. Omdat ik in de dienstverlening naast het 'financieel ontzorgen' ook altijd oog had voor 'emotioneel ontzorgen', kreeg ik van anderen te horen dat ik 'geknipt' zou zijn voor de uitvaartbranche. Dat ben ik gaan onderzoeken en heb ik een introductiebijeenkomst gevolgd bij Docendo. Er werd door middel van een test een scan gemaakt van mijn kerncompetenties. Het antwoord op de vraag of ik qua karakter en stijl daadwerkelijk in de uitvaartbranche zou passen, bleek volmondig JA te zijn!

Toevallig ontmoette ik net in die periode mensen van Yarden, die onder de indruk waren van mijn optreden. Ik kreeg een baan aangeboden als uitvaartverzorger binnen Yarden en maakte zo, na 30 jaar, een heuse carrièreswitch! Nu, 1 jaar later, ben ik geslaagd voor mijn Docendo-opleiding. Ik voel mij trots dat ik al zoveel families heb mogen begeleiden en is het fijn te vernemen dat de families, kijkend naar mijn feedback-cijfers, ook blij zijn met mij. Ik kan nu het verschil maken: ik kan families begeleiden, ondersteunen en dus ... ontzorgen.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Tijdens mijn 1e jaar als uitvaartverzorger heb ik al een grote uitvaart mogen organiseren van een tiener. Hierbij waren ongeveer 600 belangstellenden aanwezig. Ook heb ik verschillende kerkdiensten mogen regelen. Met andere woorden: voor elke uitvaart kunnen mensen mij inschakelen, ik heb geen voorkeur. Als ik niet gelijk de bijzonderheden of gebruiken van een religie ken, dan bestudeer ik deze vooraf inhoudelijk zodat ik zo goed mogelijk voorbereid bij de familie op gesprek kan komen.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

De grote uitvaart van een tiener van 15 jaar die samen met 2 vrienden verongelukte. Omdat deze 3 tieners uit hetzelfde dorp kwamen, hadden we nauw overleg met de 2 andere uitvaartleiders. Maar ook met de gemeente, wethouders, GGD, Rode Kruis, familie-agent, wijkagent en slachtofferhulp. Ik heb toen een uitgebreid draaiboek daarvoor gemaakt.

Al met al was het een hele emotionele uitvaart met een enorm lange stoet en verkeersregelaars op de rotonde om de stoet te begeleiden. Bij vertrek stonden bewoners in de straat allemaal buiten met een brandende kaars. Om nog maar te zwijgen van de aankomst bij het yardenhuis van Schagen. Wat een mensen stonden daar! Een menselijke erehaag was gevormd, waar we de overleden tiener met zijn ouders doorheen hebben begeleid. Onvergetelijk.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

Tijdens een gesprek met een lieve mevrouw, die de volgende dag euthanasie zou laten plegen, maakten we een dolletje. Ik zei tegen haar: 'Als je even gedag wilt zeggen, dan por je maar even in mijn zij'. Toen ik na haar overlijden naar haar toe ging in de opbaarkamer om haar gedag te zeggen, flikkerden de lampen.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik ben 52 jaar en getrouwd. Mijn man ik ik houden van sportduiken. Tal van mooie reizen hebben we al mogen maken. We komen graag in Egypte en op Bonaire, maar ook Cuba en Kenia hebben we al in ons logboek kunnen schrijven.

Verder houd ik van gezelligheid, zoals eten met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, mooie wandelingen maken en een spannend boek lezen. Ik vind het ook fijn om naar muziek te luisteren, de ene keer naar de band KISS, de andere keer relaxen bij klassieke muziek.

Ons lievelingshuisdier is een hond. Maar als je een hond neemt, dan moet je daar de tijd voor hebben, vinden wij. Dus een hond staat nog op ons verlanglijstje.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Mijn eigen uitvaart is vol van muziek en bloemen. Men kijkt terug op mijn leven met een traan maar ook met een glimlach en daarna heft iedereen een glas op mij met een toastje zalm.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

'Bovenmatige betrokkenheid' heb ik eens ergens gelezen over mezelf. Over het algemeen vinden de families mij vooral zeer behulpzaam, duidelijk en vriendelijk overkomen. Mijn kwaliteiten zijn: betrokkenheid, inlevingsvermogen, extravert, organisatievermogen, goed kunnen samenwerken en overzicht houden.

Mijn collega's

Contact met Angelique de Meijer-de Wit

Yarden uitvaartverzorger Angelique de Meijer-de Wit

Angelique de Meijer-de Wit

Angelique gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Angelique Direct afspraak maken