Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Annelies Meijer

Annelies Meijer

9.7

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Annelies Meijer Uitvaartzorg.

Over Annelies Meijer

Yarden & Annelies Meijer was voorheen Yarden & Leliveld Uitvaartzorg Rijnstreek. Annelies Meijer volgde uitvaartverzorger Peter Leliveld op. Ze kent de regio goed en heeft inmiddels ook al vele mooie persoonlijke uitvaarten mogen begeleiden. Maak kennis met Annelies Meijer.

Annelies, wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik probeer mensen te ontzorgen in een moeilijke, emotionele periode. Om een stukje rust te brengen in de chaos. Daarbij is het vooral belangrijk om goed naar mensen te luisteren. Ik luister naar de 'vraag achter de vraag', wil weten wat erachter zit. Om zo de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te kunnen maken. Ik vind het bijzonder om naast mensen mee te lopen in deze periode, om deelgenoot te zijn in hun leven en daarin iets te kunnen betekenen."

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Ik werkte jarenlang in de gezondheidszorg, als ambulant gezinsbegeleider, maar dat hield op. Ik heb mijn kans gegrepen om te gaan doen wat ik eigenlijk al jaren wil, maar waarvoor met een jong gezin nooit echt de mogelijkheid was. Als kind was ik eigenlijk al geboeid door de dood. Bij een geboorte is iedereen blij, bij de dood verdrietig. Maar het hoort net zo goed bij het leven. Iedereen verdient dus ook een mooi afscheid."

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen je inschakelen?

"Eigenlijk voor alle uitvaarten, alles is mogelijk. Ook vind ik alle geloofsovertuigingen boeiend. Ieder mens is anders, de uitvaart moet dat ook zijn. Welke geloofsovertuiging dan ook. Ik ben dankbaar als ik daarin iets kan betekenen."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van een jonge moeder van 2 kinderen. Haar man beschouwde het in 1e instantie, mede vanwege de kinderen, niet mogelijk om haar in huis te houden. We hebben het besproken en uiteindelijk toch thuisopbaring verzorgd, Voor het gezin was het erg fijn om thuis nog afscheid te nemen en haar man was hier achteraf dan ook heel blij om. Op de dag van de uitvaart heeft hij zijn vrouw zelf naar haar laatste rustplaats kunnen brengen. Op een bijzondere manier die geheel paste bij hun leven samen. Het was een hectische start, maar ik heb een bijzondere band opgebouwd met het gezin. Zo heb ik ze met rust en veel ideeën kunnen helpen om er een bijzondere en waardevolle uitvaart van te maken."

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

"Het klinkt misschien gek, maar ik maak veel grappige dingen mee. Een stukje humor hoort er ook wel bij. Bij een uitvaart zijn een glimlach en een traan de verbintenis met de overledene, die komen naar boven met herinneringen. Zo zat ik eens met de familie van een 51-jarige man, bij het sluiten van de kist. Hij had een hoop broers en zussen en die haalden herinneringen op. We zaten te gieren van het lachen. Natuurlijk ook een stukje ontlading van de spanning, tegelijk heel bijzonder."

Vertel eens iets persoonlijks over jezelf

"Ik houd niet van huisdieren, wel van buitendieren. Van hangbuikzwijntjes, mini-lama's, geitjes. Als ik de ruimte zou hebben zou ik zeker buitendieren hebben. Mijn lievelingskleuren zijn warme zachte tinten, zoals aubergine of bordeauxrood. Kleuren die passen bij mijn persoonlijkheid. Verder ben ik een optimist en zorg ik ook in mijn privé-leven graag voor mensen. Ik ben graag gastvrouw en kook bijvoorbeeld vaak lekker Indonesisch voor mensen."

Hoe moet jouw eigen uitvaart eruitzien?

"Ik ben nogal een control freak, maar heb besloten dat los te laten wat betreft het regelen van mijn eigen uitvaart. Ik laat het helemaal aan mijn kinderen en partner over. Die kennen mij goed genoeg dat ik er vertrouwen in heb dat ze er een mooi afscheid van maken."

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Meestal benoemen ze vaak hoe ze het ervaren hebben, het zijn meestal lieve en mooie woorden. Al zijn de 3 kussen en de knuffel alles zeggend. Dat zegt voor mij zelf heel veel. Ik hoor ook wel dat ik goed kan luisteren en dat ik een 'mensenmens' ben. Mijn menselijke benadering wordt vaak wel bijzonder gewaardeerd."

Contact met Annelies Meijer

Yarden uitvaartverzorger Annelies Meijer

Annelies Meijer

Annelies gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Annelies Direct afspraak maken