"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Arjen van de Hee

Samen een mooie herinnering creëren.
Afspraak maken met Arjen van de Hee?
Neem contact op met Yarden & Van de Hee Uitvaartzorg.
K 06 42 17 9417 06 42 17 9417

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger bij Yarden & Van de Hee Uitvaartzorg

Over Arjen van de Hee

Arjen, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

“Met respect voor ieder mens leg ik makkelijk contact en ik wordt als betrouwbaar ervaren. Verder kan ik mij zeer goed in mensen inleven, ben integer en authentiek. Ik vind het fijn in contact te zijn met mensen. Sinds 1991 heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. Goed luisteren zonder voorbehoud. Daarbij weten te inspireren en te motiveren in het proces waar men doorheen moet, een proces van loslaten en aanpakken. Dan tot steun mogen zijn is bijzonder.”

Wat is het mooie van het beroep van uitvaartverzorger?

“Dat je mensen ontmoet op een moment waarop hun emoties heel puur zijn. Dat ik dan wordt toegelaten in hun leven, dat raakt mij telkens weer. Het samen verzorgen van een uitvaart brengt me steeds op andere locaties. Een uitvaart vanuit een huiskamer, een boot, dorpshuis, een industriële loods, een kerk of crematorium. Telkens weer mezelf dienstbaar opstellen voor nabestaanden en gasten zodat aan een onvergetelijke uitvaart herinnerd kan worden, daar werk ik aan.”

Wat maakt een afscheid bijzonder voor jou?

“Uitvaartwensen van de overledene nauwgezet nakomen en voldoen aan inbreng van nabestaanden, samen werken aan een afscheid waarbij men actief betrokken kan zijn, dat is wat dit werk bijzonder maakt. Of er nu 2 of 580 mensen bij aanwezig zijn, het een eenvoudig of uitgebreid afscheid is, dat is om het even. Als het maar conform de wens van de overledene en de nabestaanden wordt vormgegeven. Elke uitvaart spreken we in regie zeker drie keer door. Puur om bewust deelgenoot ervan te zijn, zodat familie weet op welke stoel zij zitten, zodat iedereen die wil meewerken bij de uitvaart een taak heeft. Door zo te werken is de uitvaart niet alleen op de dag van het afscheid, echter is de uitvaart reeds actueel vanaf het moment dat we de uitvaart regelen.”

Waar ben je in je werk trots op?

“Als de familie en gasten het afscheid zo hebben kunnen vormgeven als ze vooraf hadden bedacht. Dat de inspiratie en ontzorging ook daadwerkelijk tot steun zijn, dan doet me dat goed. Een afscheid van een vriend in de aula van een crematorium nam twee uur in beslag. Bij het weggaan hoorde ik zeggen: de regie liep zo vloeiend, het leek wel een film en de klok ging zonder enige notie verder. Dan is de uitvaart dus goed geslaagd.”

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

“Deze heb ik reeds op papier vastgelegd en thuis praten we er wel over. Dat voelt enerzijds wel raar, echter ook als goed. Ik leef graag! Maar mocht het aan de orde zijn: ik wil een kerkelijke plechtigheid, waarin mijn leven in alle facetten gevierd wordt, met veel (symfonische) muziek. Daarna wil ik gecremeerd worden. Mijn wens is dat mijn as deels wordt verstrooid op alle plaatsen waar ik gewoond heb en deels in de zee. Verder laat ik het aan mijn naasten hoe zij het afscheid verder willen invullen.”

Blog Arjen van de Hee

Arjen van de Hee schrijft elke maand over zijn belevenissen als uitvaartverzorger. Lees zijn blog

aug

11

Van overlijden naar nieuw leven

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende en unieke uitvaarten. Uitvaartverzorger Arjen van de Hee vertelt over zijn ervaringen.

Van overlijden naar nieuw leven
  • Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende en unieke uitvaarten. Uitvaartverzorger Arjen van de Hee vertelt over zijn ervaringen. Hij is dood, maar ik niet!
  • Zoveel mensen, zoveel wensen. En zoveel verschillende manieren van omgaan met blijdschap, vreugde, verdriet, verlies, succes, tegenslagen, en uitdagingen. Uitvaartverzorger Arjen van de Hee vertelt over verschillende vormen van rouw. Rouwen is hard werken


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?