Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Bianca Bus

Bianca Bus

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden Alkmaar, Den Helder, Schagen.

Over Bianca Bus

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik zet graag een stapje harder om nabestaanden te begeleiden tijdens een verdrietige periode. Er komt in de periode tussen het overlijden en de uitvaart van een dierbare veel op nabestaanden af, er moet immers veel geregeld worden. Door de nabestaanden te ontzorgen en hen veel regelwerk uit handen te nemen, zorg ik dat de nabestaanden zich kunnen richten op een persoonlijk afscheid vanuit het hart zodat zij in liefde verder mogen gaan.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Ik vind het belangrijk om iets voor mensen te kunnen betekenen. Al bijna 15 jaar doe ik dit door als bewindvoerder mensen te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst. Daarnaast ben ik sinds 2 jaar actief als gemeenteraadslid om ook voor de inwoners van de gemeente waarin ik woon, verschil te kunnen maken. Door het verlies van een aantal dierbare familieleden kwam ik in aanraking met het werk van een uitvaartverzorger. Toen vielen de puzzelstukjes op zijn plaats; ertoe willen doen, behoefte aan meer persoonlijk contact met mensen en goed kunnen organiseren…… werken als uitvaartverzorger, dat is mijn roeping! Ik heb mij laten omscholen tot uitvaartverzorger en ben ontzettend dankbaar dit mooie werk te mogen doen.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

Deze feedback heb ik nog niet mogen ontvangen, maar een aantal steekwoorden die mij tijdens de opleiding zijn toegedicht zijn: betrokken, empathisch, verbonden, goede begeleider, goede organisator en communicatief sterk.

Mijn collega's

Contact met Bianca Bus

Bianca Bus

Bianca gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Bianca Direct afspraak maken