"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Birgit Boer

Luisteren, helpen, organiseren – en er zijn.
R Afspraak maken met Birgit Boer?
Neem contact op met Yarden & Lucía Uitvaartzorg.
K 031 376 9005 031 376 9005

Birgit Boer is uitvaartverzorger bij Yarden & Lucía Uitvaartzorg.

Over Birgit Boer

Uitvaartverzorger Birgit Boer van Yarden & Lucia Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten in de regio Zutphen. Hieronder geeft ze antwoord op een aantal vragen over haar werk, haar ervaringen en over zichzelf. Maak kennis met Birgit Boer.

Birgit, wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik luister naar mensen, lees tussen de regels door, breng rust en ontspanning. Ik neem de mensen mee op reis naar een goed afscheid. Ik ben er voor ze."

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Vanwege de dienstverlening die vaak heel ver en diep gaat. Interesse in de mensen en het verhaal van zijn/haar leven. Samen een mooi afscheid maken, dat vind ik bijzonder aan dit beroep."

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

"Alle uitvaarten zijn op hun eigen wijze bijzonder. Mensen kunnen me inschakelen voor alle uitvaarten, behalve zeer religieuze. Dat is omdat ik niet beschik over genoeg (bijbel)kennis."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"Dat zijn er wel een aantal. Mij blijven uitvaarten bij  met heel veel warmte, of het nu druk is of niet. Met de Harley Davidson of draaiorgel in de aula, met de trike op de begraafplaats, een zelfgemaakte pop van moeders tafellakens met alle namen van de kinderen erop die de bloemen vasthoudt, een stuk van iemands lievelingsfilm of een prachtige powerpoint, met of zonder bewegende beelden, een prachtige zelfgemaakte kist.... Als het maar bij iemand past."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"Ik ben lief, sociaal en vrolijk, maar wel serieus met mensen bezig. Een doorpakker, goede luisteraar en rustbrenger. Ik houd van koken en eten, mijn man en hond, reizen, duiken en culturen bekijken."

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

"Ik wil graag met een mooie rode galajurk, mijn hoogste hakken en gelakte nagels op een opbaarplank. Absoluut GEEN sprekers, alleen maar muziek die past bij alle periodes van mijn leven. Daarna een buffet met buitenlandse kazen, met port en wijn. Oh ja, en een puntzak friet met echte mayonaise."

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Dat ik goed luister, echt door zinnen heen kijk en een zeer persoonlijke uitvaart met hen maak. Pittig maar heel lief en zeer goed bereikbaar, ook voor een praatje. Geen haast, maar aandacht en tijd."

Column

Uitvaartverzorgers maken veel mee in hun dagelijkse werk. Emotionele, bijzondere dingen, dingen die aanzetten tot nadenken. Zij delen hun ervaringsverhalen regelmatig met u in een column. Zo ook Birgit Boer.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?