Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Daan Altena

Daan Altena

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Slager Uitvaartzorg.

Maak kennis met Daan Altena

Daan vertelt over het werk als uitvaartverzorger.

Het belangrijkste is dat mensen tot hun recht komen bij een uitvaart. Zowel de nabestaanden als de overledene.

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik kan mij goed inleven in de emoties van de nabestaanden en heb een ruime kennis en ervaring in de uitvaartzorg. Samen met de nabestaanden kan ik een warm en waardig afscheid organiseren."

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Ik ben in 1e instantie opgeleid in de zorgsector omdat ik van mensen houd. Ik vond dat dit beroep in het verlengde daarvan ligt. Ik vind het mooi dat ieder afscheid een weerspiegeling is van het leven dat iemand met zijn naasten heeft geleefd. Het is voor mij de uitdaging om hier iedere keer vorm aan te geven."

Voor wat voor bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

"Mensen kunnen mij voor iedere uitvaart vragen. Ik merk wel dat mijn kracht ligt bij het vormgeven van niet-religieuze uitvaarten."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van mijn moeder. Omdat ik hier emotioneel bij betrokken was. Deze uitvaart heeft mij ook gevormd als uitvaartverzorger. Ik kan me nu nog beter verplaatsen in de gevoelens van nabestaanden."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"Ik woon samen met mijn partner en dochter in Vlissingen, onderaan de boulevard. Uitgesproken hobby's heb ik niet. Ik breng graag tijd door met mijn gezin, mijn familie en vrienden."

Kun je kort vertellen hoe jouw eigen uitvaart eruit moet zien?

Mijn eigen uitvaart zal eenvoudig, maar stijlvol verlopen. Ik zal veel overlaten aan mijn nabestaanden, zodat zij dit kunnen gebruiken als een stuk rouwverwerking. Wel heb ik aangegeven dat ik gecremeerd wil worden en heb ik enkele suggesties neergelegd voor de muziek. Mijn familie kent mij goed, dus ze weten dat ik geen religieus afscheid wil. Verder heb ik zelf geen bijzondere wensen. Het enige wat ik niet wil, is een openbaar rouwbezoek."

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

De mensen die een review achterlaten, of het KTO invullen, zeggen vaak dat ik toegankelijk ben en goede suggesties geef voor de invulling van de plechtigheid. Verder hoor ik vaak dag ik een groot empathisch vermogen heb."

Mijn collega's

Contact met Daan Altena

Daan Altena

Daan gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Daan Direct afspraak maken