"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Dick Huizinga

Uitvaartverzorger Dick Huizinga Het gaat erom hoe de familie het afscheid wilt.
Afspraak maken met Dick Huizinga?
Neem contact op met Yarden Groningen.
K 050 571 7244 050 571 7244

Dick Huizinga is uitvaartverzorger bij Yarden Groningen

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Dick Huizinga

Dat Dick vriendelijk en rustig is. En dat hij graag helpt en meedenkt en afspraken nakomt. "Als mensen na de uitvaart tevreden zijn, weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan", aldus Dick. Klanten beoordelen de uitvaarten van Dick gemiddeld met het cijfer 8,8.

Het contact met Dick was heel menselijk en warm. Hij was zeer behulpzaam en regelde alles.

Waarom is Dick uitvaartverzorger geworden?

"Mijn opa en oma overleden vlak na elkaar. Daarna kreeg ik interesse voor het vak uitvaartverzorging", vertelt Dick. Hij werkt sinds 2002 bij Yarden en is begonnen als uitvaartmedewerker. Dick: "Dan verzorg je de persoon die is overleden, rijd je de rouwauto of draag je als drager de kist. In 2007 ben ik uitvaartverzorger geworden. Het contact met mensen vind ik erg fijn. En dat ik samen met de familie een uitvaart organiseer waar ze tevreden over zijn."

Wat kan uitvaartverzorger Dick voor u betekenen?

Als uitvaartverzorger begeleidt Dick families voor, tijdens en na het overlijden van iemand van wie ze houden. "Het is mooi om families in deze periode te helpen", aldus Dick. "Zodat mensen op een goede manier en vooral op hun eigen manier afscheid kunnen nemen."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Dick inschakelen?

Dick: "Uitvaarten van verschillende culturen maken mijn werk interessant en afwisselend. Surinamers, Hindostanen, moslims of Chinezen hebben allemaal eigen gewoonten bij uitvaarten. In mijn werk ben ik al zoveel verschillende culturen tegengekomen, ik heb geen voorkeur. Ik vind dat iedereen goed afscheid moet kunnen nemen."

Welke uitvaart herinnert Dick zich nog goed?

Iedere uitvaart is volgens Dick uniek. Door bijvoorbeeld muziek en foto’s worden uitvaarten ook steeds persoonlijker. "Ik word soms geraakt door wat er tijdens de uitvaart wordt verteld over de persoon die is overleden", vertelt Dick. "Als je geen emoties hebt, passen de werkzaamheden van uitvaartverzorger ook niet bij je."

Contact met Dick Huizinga

Dick werkt als uitvaartverzorger bij Yarden Uitvaartverzorging Stad en Ommeland in Groningen.

Neem contact op

Mijn collega's

Lisa Kreeft uitvaartverzorger bij Yarden Ik voel me vereerd om mensen te helpen op momenten dat zij het emotioneel zwaar hebben. Maak kennis
Uitvaartverzorger Fedde de Groot Omdat dit werk om mensen gaat, met hun gevoelens en persoonlijke wensen, is aandacht, zorgvuldigheid en vertrouwen belangrijk. Maak kennis
Uitvaartverzorger Wim Hogenkamp Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken. Maak kennis
Jose Schudde uitvaartverzorger Mijn doel is de nabestaanden een mooie herinnering te geven. Een goed afscheid helpt je verder. Maak kennis
Uitvaartverzorger Dick Huizinga Het gaat erom hoe de familie het afscheid wilt. Maak kennis


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?