Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Bert Verkaik

Bert Verkaik

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Omega Uitvaartzorg.

Maak kennis met Bert

Uitvaartverzorger Bert Verkaik van Yarden & Omega Uitvaartzorg is uitvaartondernemer in regio Dordrecht. Hij verzorgt crematies en begrafenissen voor mensen die een dierbare hebben verloren. Daarnaast staat hij nabestaanden bij voor, tijdens en na een uitvaartplechtigheid. Wat vindt hij belangrijk in zijn vak, wat raakt hem en hoe ziet hij zijn eigen uitvaart? Maak kennis met Bert Verkaik.

Elke uitvaart is uniek. Ik probeer elke uitvaart bijzonder te maken zodat nabestaanden er met een warm gevoel op terug kunnen kijken.

Bert, wat kun je als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik doe mijn werk op de meest persoonlijke manier. Elke crematie of begrafenis is anders. Daarom luister ik goed om de laatste uitvaartwensen van de overledene te weten te komen. Alleen door goed te luisteren hoor je vaak wat mensen niet zeggen. Ik denk graag mee en draag ideeën aan. Daarbij borduur ik voort op wat mensen zelf aangeven. Zo komen we samen tot een mooi en passend afscheid dat helemaal in de stijl van de overledene is.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Na een gevarieerde loopbaan in de zorg, detailhandel en evenementenorganisatie kwam ik in aanraking met het uitvaartvak. Ik merk dat ik mij hier helemaal in kwijt kan. Ik zorg voor mensen, waarbij ik mijn organisatievaardigheden en ervaring als ondernemer gebruik.

Heb je een specialisme of een voorkeur?

Ik ben creatief in de organisatie van een afscheidsplechtigheid. Ik wil graag hét verschil maken met andere uitvaarten. Het mooiste compliment is als ik een uitvaart organiseren waar de nabestaanden jaren later nog met een goed gevoel op terugkijken. Het is mijn taak om mensen een goed afscheid te bieden en daar doe ik alles voor.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Alle uitvaarten die ik tot nu toe heb mogen regelen zijn mij dierbaar. Ik heb geen uitvaart die er uit springt. Alle uitvaarten zijn persoonlijk en vragen weer een heel eigen aanpak. Of het nu een grootse afscheidsplechtigheid is met veel mensen of een uitvaart met een klein gezelschap.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

Ik heb eens spontaan mijn excuses aan de overledene aangeboden. Het ging over de rouwauto tijdens de uitvaartdienst. Ik kwam er bij de plechtigheid achter dat de overleden meneer 1 grote hobby had, dat was een rode BMW. En de rouwauto was een witte Mercedes…

Kun je kort vertellen hoe je eigen uitvaart eruit moet zien?

Ik wil graag begraven worden en wens een kerkelijke uitvaart inclusief dragers. Een mooie kaart en geen advertentie. Een kleine herdenking met weinig genodigden en na afloop een bourgondische maaltijd.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Ik krijg heel mooie dingen te horen, zoals: ‘Bert heeft verstand van zaken; hij weet waarover hij praat.’ en 'Alles sluit goed op elkaar aan, overal is ruim voldoende tijd voor.’ Daar ben ik heel blij mee.

Contact met Bert Verkaik

Bert Verkaik

Bert gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Bert Direct afspraak maken