"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Bert Verkaik

Een goed afscheid helpt je verder.

Afspraak maken met Bert Verkaik?
Neem contact op met Uitvaartverzorging in regio Sliedrecht - Gorinchem - Culemborg.

06 1906 7711
bert.verkaik@yarden.nl


Bert Verkaik is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging in regio Sliedrecht - Gorinchem - Culemborg.

Over Bert Verkaik

Uitvaartverzorger Bert Verkaik van Yarden & Omega Uitvaartzorg is uitvaartondernemer in regio Sliedrecht, Gorinchem en Culemborg. Wat vindt hij belangrijk in zijn vak, wat raakt hem en hoe ziet hij zijn eigen uitvaart? Maak kennis met Bert Verkaik.

Bert, wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik wil mijn werk op de meest persoonlijke manier die ik kan, doen. Goed luisteren om de laatste wensen te achterhalen is hierin het meest belangrijk. Alleen door goed te luisteren hoor je vaak wat mensen niet zeggen. Ik denk mee en draag ideeën aan. Samen met de familie komen we dan tot een mooi en passend afscheid.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Na een gevarieerde loopbaan in de zorg, detailhandel en evenementenorganisatie kwam ik in aanraking met de uitvaartverzorging. Hierin kan ik de zorg voor mensen, mijn organisatievaardigheden en mijn ondernemerschap kwijt.

Heb je een specialisme of een voorkeur?

Ik ben creatief in de organisatie van een afscheidsplechtigheid. Het verschil maken ten opzichte van andere uitvaarten. Het mooiste compliment is als ik een uitvaart organiseren waar de nabestaanden jaren later nog met een goed gevoel op terug kijken.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Alle uitvaarten die ik tot nu toe heb mogen regelen zijn mij dierbaar. Ik heb geen uitvaart die er uit springtAlle uitvaarten zijn persoonlijk en dus uniek. Of het nu een grootse afscheidsplechtigheid is met veel mensen of een uitvaart met een klein gezelschap.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

Ik heb een keer spontaan mijn excuses aan de overledene aangeboden over de rouwauto tijdens de uitvaartdienst.Ik kwam er tijdens de plechtigheid namelijk achter dat de overleden meneer 1 grote hobby had, dat was een rode BMW. De rouwauto was een witte Mercedes…

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Ik wil graag begraven worden en wens een kerkelijke uitvaart inclusief dragers. Een mooie kaart, maar een advertentie hoeft voor mij niet. Een kleine herdenking met weinig genodigden en na afloop een bourgondische maaltijd.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Mooie uitspraken die ik heb mogen ontvangen zijn: ‘Bert heeft verstand van zaken, weet waarover hij praat.’ en 'Alles sluit goed op elkaar aan, overal is ruim voldoende tijd voor.’ Daar ben ik heel blij mee.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?