"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Mirjam Hamoen

Luisteren, helpen, organiseren - en er zijn.
Afspraak maken met Mirjam Hamoen?
Neem contact op met Yarden & Mirjam Uitvaartzorg.
K 06 19 47 2815 06 19 47 2815

Mirjam Hamoen is uitvaartverzorger bij Yarden & Mirjam Uitvaartzorg.

Over Mirjam Hamoen

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

"Gewoon zijn wie ik ben, dat is alles wat ik kan zijn. Met de natuurlijke eigenschappen in zorg, aandacht en warmte naar de mens, gepassioneerd in het vak én met het perfectionisme, de kennis en professionaliteit, kan ik niet anders dan met hart en ziel voor een ieder klaar staan in alle puurheid. Zoiets belangrijks moet in goede en vertrouwde handen zijn. Dit vak heb ik niet gekozen, het heeft mij gekozen."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Je deelt een intimiteit met elkaar als je een paar dagen met de familie op mag lopen in het afscheid van een dierbare. In de diepste emotie van verdriet ontmoet je hen en daarom is afscheid nemen een pure vorm van samenzijn. Het is elke keer weer een eer om dit voor iemand te mogen betekenen."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt meegemaakt?

"Een uitvaart is bijzonder als de persoon naadloos aansluit in het afscheid wat er omheen gecreëerd is. bijvoorbeeld:

  • Een man die altijd in de paardenwereld heeft gezeten, met een koets en paarden begeleiden naar zijn laatste rustplaats.
  • Een man die altijd op zijn volkstuinencomplex geleefd, getuinierd en gebivakkeerd heeft, opbaren in zijn eigen tuinhuisje.
  • Uitvaartplechtigheden uitvoeren op de trouwlocaties van die personen of locaties waar men altijd familiefeesten houdt.
  • Achter in de tuin bij de familie een dienst houden, tuin mooi aankleden en de persoon tot op het laatst toe thuis houden.
  • Een loopkoets waarop de kist van een oma stond en die door de kleinkinderen lopend werd begeleid naar het crematorium.

Maar ook een hele eenvoudige, kleine uitvaart kan iets heel moois en intiems hebben en onuitwisbaar in mijn geheugen staan."

Waar ben je in je werk trots op?

"Trots ben ik als de samenwerking met de familie wederom geresulteerd heeft in 'een dag met een gouden randje' zoals velen het benoemen in het nazorg gesprek. Dat mensen je zo dankbaar zijn, dat ik er klein van wordt…"

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?

"Mijn opbaring zal thuis zijn bij mijn dierbaren waar zij iedereen kunnen ontvangen waar zij behoefte aan hebben en die hen tot steun willen zijn. Samenzijn met elkaar waar herinneringen aan mij gedeeld kunnen worden. De afscheidsplechtigheid zal een warm afscheid zijn waarin dierbaren mogen spreken, veel muziek beluisterd zal worden en waarin mijn afscheidsbrief aan iedereen zal worden voorgelezen. Uiteindelijk zal mijn gezin mij begeleiden naar de natuurbegraafplaats Heidepol waar zij mij zullen begraven."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?