"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Eise Molenaar

Yarden uitvaartverzorger Eise Molenaar Een waardig afscheid bieden vanuit rust, empathie en medeleven

Afspraak maken met Eise Molenaar?

070 325 7955
uvz.ned@yarden.nl

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik vind het belangrijk dat de uitvaart naar wens verloopt van zowel de nabestaanden als van de overledene. Bij het eerste gesprek probeer ik de wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ik realiseer me dat de nabestaanden zich in een emotionele achtbaan bevinden. Met rust, empathie en begrip kan ik hier tijdens deze periode behulpzaam bij zijn.

Daarnaast luister ik aandachtig naar wat er wordt verteld. Wat maakte het leven en de persoonlijkheid van de overledene bijzonder? Dat laat ik dan terugkomen in de dienst. Bijvoorbeeld door een mooi gedicht of gesproken tekst te maken en dit voor te dragen tijdens de plechtigheid.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Ik heb altijd vanuit een dienstverlenende functie gewerkt. Dat zit me in het bloed en dat wilde ik blijven doen. Maar gaandeweg de jaren leek het me ook wel mooi om nog iets anders te doen. Maar het volledige ‘plaatje’ daarbij was nog niet helemaal compleet. Toen iemand uit mijn directe omgeving kwam te overlijden, woonde ik de plechtigheid bij. Daar zag ik hoe mooi de uitvaartverzorger de dienst leidde. Op dat moment dacht ik: dit is het werk dat ik ook graag wil doen.

Vanuit mijn dienstverlenende achtergrond kan ik nu als uitvaartverzorger op een mooie wijze iemands laatste wil in vervulling kan laten gaan.  

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Mensen kunnen mij voor iedere uitvaart inschakelen. Geen uitvaart is hetzelfde en niets is mij vreemd. Ik houd van diversiteit en sta daarom open voor alle mogelijke plechtigheden.

Ik zie nog wel eens dat uitvaartverzorgers zich specialiseren. Voor mij is dat op dit moment niet zo belangrijk. Misschien vind ik het later wel mooi om me ergens specifiek in te verdiepen, maar op dit moment ben ik graag breed inzetbaar.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Dat is een uitvaart die een collega van mij onlangs verzorgde. Hierbij ontstond ‘spontaan’ een indrukwekkend moment. Toen de belangstellenden de aula verlieten, werd op verzoek van de nabestaanden een bepaald muziekstuk afgespeeld. Het was een dansnummer. Het gezin stond met elkaar bij de kist en begon zachtjes op de maat van de muziek mee te bewegen. De uitvaartverzorger speelde daar mooi op in. Nadat alle belangstellenden de aula hadden verlaten, werd er wat meer ruimte rondom de kist gemaakt. Hetzelfde nummer werd nog een keer afgespeeld. Het gezin kon zo op geheel eigen wijze troost bij elkaar vinden door dansend afscheid te nemen.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik luister erg graag naar muziek, van de jaren 30 tot en met hedendaagse muziek. Ik heb wat dat betreft een ruime muziekkeuze. Het enige wat me niet aanspreekt  is hardrock.
Ik heb jarenlang aan stijldansen gedaan, ook in wedstrijdverband. Hoewel ik dat nog steeds heerlijk vind te doen, komt het er laatste tijd niet meer zo vaak van. Zodra ik daar wat meer tijd voor heb, pak ik dat graag weer op.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Ik zou kiezen voor een crematie. De plechtigheid mag wat mij betreft rustig verlopen. Ik heb een aantal verschillende muziekstukken in gedachten die dan afgespeeld kunnen worden. Maar verder mag de dienst vrij rustig en sober verlopen, met hier en daar een toespraak. Zonder al te veel bombarie dus. Wanneer mensen op hun eigen manier afscheid van mij hebben kunnen nemen, is dat voor mij goed geweest.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Men ervaart mij als open, eerlijk en toegankelijk. Ik zie mezelf ook als toegankelijk en ik merk dat dit zeer wordt gewaardeerd.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?