Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Elga de Brave

Elga de Brave

9.8

Is uitvaartverzorger bij Yarden & de Brave Uitvaartzorg.

Maak kennis met Elga de Brave

Elga vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

Na een overlijden bewaar ik de rust, maar ik regel wel alles en zet de puntjes op de i.

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

Ik ben nauwkeurig en ik wil graag dat zaken goed georganiseerd zijn. Ik hou ervan om een spil in het web te zijn. Ik ondersteun de familie hiermee in het verzorgen van een mooie uitvaart..

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

Een steun zijn voor de familie. Naast de emotie komen er veel ‘regel’ zaken op hen af. Ik ondersteun en sta hen daar graag in bij. Ik kan het verdriet niet wegnemen maar ik kan hen wel begeleiden en helpen bij het regelen van de uitvaart. Ik wil een ankerpunt voor hen zijn.

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

Heel vaak wordt de uitvaart door naaste familie geregeld. In een enkel geval is dat anders. Ik was er van onder de indruk toen vrienden van de overleden mevrouw haar uitvaart met heel veel liefde hebben verzorgd, hoewel hun vriendschap niet altijd even makkelijk was verlopen.

Waar ben je in je werk trots op?

Ik ben er trots op dat ik me aan kan passen aan families en dat ik vaak met hen een mooie band weet op te bouwen in korte tijd. Dat ik hen kan laten voelen dat ik er voor hen wil zijn om hen  bij te staan in deze hectische tijd.

Hoe zie je jouw eigen afscheid voor je?

Wit is de hoofdkleur, ik ben zelf gekleed in een mooie witte blouse. Verder zou ik graag het liedje van Pharrell Williams, ‘Happy’, gespeeld willen hebben als uiting hoe mijn leven is geweest. 

Blogs

Lees de blogs van Elga de Brave over bijzondere uitvaarten die ze verzorgt.

Contact met Elga de Brave

Uitvaartverzorger Elga de Brave

Elga de Brave

Elga gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Elga Direct afspraak maken