Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ellen van Eijk-Uijthof

Ellen van Eijk-Uijthof

9.5

Is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Zuidwest Drenthe, bij Uitvaartverzorging Steenwijkerland - Westerveld, bij Yarden Hoogeveen, Emmen, Coevorden, bij Yarden Zwolle, bij Uitvaartverzorging Reestdal en bij Yarden Dedemsvaart.

Over Ellen van Eijk-Uijthof

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Ellen? ‘Dat ik zorgzaam en betrokken ben en met hen meeleef’, vertelt Ellen. Mensen beoordelen de uitvaarten van Ellen gemiddeld met het cijfer 9,5.

Ze heeft alles perfect geregeld en was heel erg lief en betrokken.

Waarom is Ellen uitvaartverzorger geworden?

‘Ik hou ervan om met mensen om te gaan’, vertelt Ellen. Ze werkte 27 jaar bij een bank, maar is sinds kort uitvaartverzorger. Ellen: ‘Het voelt steeds weer als de juiste keuze. Geen mens is gelijk en daardoor is geen uitvaart gelijk.’ Voordat Ellen uitvaartverzorger werd, zong ze regelmatig tijdens uitvaarten en herdenkingsbijeenkomsten. ‘Het is heel bijzonder dat ik zo echt iets kon toevoegen aan het laatste afscheid van iemand. Alsof ik een cadeautje meegaf’, aldus Ellen.

Wat kan uitvaartverzorger Ellen voor u betekenen?

Ellen: ‘Het begint met luisteren en aandacht geven aan de familie. Samen met hen maak ik een eerste opzet voor de uitvaart en daarna regel ik alles. Ik moedig de familie ook aan om zelf iets te doen tijdens de uitvaart. En ik laat hen weten dat ik ze steun, als het toch niet gaat.’ Verder zijn Ellens taken als uitvaartverzorger ervoor zorgen dat het afscheid past bij de persoon die is overleden en bij de familie. Ellen is flexibel, creatief, leeft mee en verplaatst zich in de mensen voor wie ze werkt. ‘Goed voor mensen zorgen en de familie voorop stellen vind ik erg belangrijk. Door samenwerken en overleggen kun je veel van elkaar leren en elkaar aanvullen.’

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Ellen inschakelen?

Als beginnend uitvaartverzorger heeft Ellen nog geen voorkeur voor bepaalde uitvaarten. ‘Als de familie een bijzondere uitvaart wil, vraag ik een ervaren collega om hulp’, aldus Ellen.

Welke uitvaart herinnert Ellen zich nog goed?

‘De begrafenis van een mevrouw van 86 jaar’, vertelt Ellen. Vooral de manier waarop haar man van 91 met het verlies van zijn vrouw omging. Ellen: ‘Dat was zo prachtig en ontroerend. Daarom is dit mijn meest indrukwekkende afscheid tot nu toe. Mevrouw bleef tot aan de uitvaart thuis bij haar man. Zodat hij iedere dag een beetje afscheid kon nemen na 65 jaar huwelijk. De avond voor de uitvaart konden mensen de familie condoleren in de kerk. We hebben de kist eerst op de mooiste plek in de tuin gezet. Na een laatste afscheidskus sloten meneer en hun 6 kinderen samen de kist. Daarna liepen we samen achter de rouwauto naar de kerk. Bij de kerk klepperden ooievaars. Alsof het zo moest zijn, want ooievaars waren de lievelingsvogels van mevrouw. Ik had overal kippenvel, terwijl het 26 graden was.’

Mijn collega's

Contact met Ellen van Eijk-Uijthof

Uitvaartverzorger Ellen van Eijk

Ellen van Eijk-Uijthof

Ellen gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Ellen Direct afspraak maken