Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Vivienne Heddes

Vivienne Heddes

9.2

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Heddes Uitvaartzorg.

Maak kennis met Vivienne Heddes

Vivienne vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

We proberen zoveel mogelijk de wensen van de overledene en de nabestaanden uit te voeren, zodat iedereen naderhand een goed gevoel over de uitvaart heeft.

Vivienne, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik ben in staat om onder moeilijke en vaak stressvolle omstandigheden tijd en rust te creëren voor de nabestaanden en tegelijkertijd het overzicht te bewaren van de zaken die tijdens een uitvaart in korte tijd moeten worden geregeld. De wensen van de nabestaanden worden door mij altijd zo goed mogelijk vertaald naar een passend afscheid."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Voor korte tijd word je toegelaten in het leven van mensen die een hele emotionele periode in gaan. Het maakt me gelukkig als ik, gebruik makend van alle uitvaartmogelijkheden, de uitvaart tot in de puntjes kan verzorgen en na afloop de complimenten van de nabestaanden mag ontvangen, daar doe je het uiteindelijk voor!"

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"Het is lastig om er een uitvaart specifiek uit te lichten. Ze zijn allemaal anders en dat is maar goed ook. Het geeft altijd wel heel veel voldoening als een uitvaart waar veel mensen naar toe komen (bijvoorbeeld bij een jong persoon) verloopt zoals de nabestaanden dat wensen."

Waar ben je in je werk trots op?

"De nabestaanden zijn voor mij het belangrijkste. Zij blijven over en moeten omgaan met het verlies van hun dierbare. Het is dan ook altijd prettig als je in een nazorggesprek na een uitvaart of bij het mogen verzorgen van bijvoorbeeld dankbetuigingen te horen krijgt dat ze veel steun aan je hebben gehad. Als je dan ook nog wordt aanbevolen bij andere families of dat je een uitvaart van een familielid mag verzorgen dan maakt je dat trots. Dat motiveert mij enorm om ook de volgende uitvaart weer perfect te regelen."

Hoe zie je je eigen uitvaart voor je?

"Dat is een lastige vraag waar ik (gelukkig) niet iedere dag mee bezig ben. Het zal in ieder geval geen 'traditionele' uitvaart worden met koffie en cake. Ik wil een warme bijeenkomst met de mensen die om mijn gezin heenstaan die me echt dierbaar zijn. Er moet gelachen worden en er kan ruimte zijn voor verdriet. Geen 'zware kost' maar een afscheid dat recht doet aan de manier waarop ik geleefd heb en de manier waarop ik in het leven stond."

Afscheidslocatie 't Uitvaerthuys

In de Torenstraat in Enkhuizen staat 't Uitvaerthuys van Yarden & Heddes. De afscheidslocatie bestaat uit 1 opbaarruimte en een algemene ruimte waar mensen samen kunnen zijn. Tijdens een opbaring ontvangt de familie de sleutel van het pand zodat zij 24 uur per dag naar binnen kunnen.

Plechtigheden kunnen hier niet plaatsvinden. Wel kleine condoleances tot zo’n 60 man. Parkeren kan op het Boschplein, voor blauwe parkeerschijven wordt gezorgd door Vivienne Heddes.

Bloemen laten bezorgen

Bloemisten kunnen bloemen laten bezorgen op de afscheidslocatie. Graag van tevoren even bellen om een afspraak te maken: 06-52304077.

Adres: 't Uitvaerthuys, Torenstraat 6, 1601 HH Enkhuizen.

Lees meer over het Uitvaerthuys

Columns

'Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van Vivienne Heddes:

Contact met Vivienne Heddes

Vivienne Heddes

Vivienne gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Vivienne Direct afspraak maken