Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Fedde de Groot

Fedde de Groot

9.1

Is uitvaartverzorger bij Yarden Groningen.

Over Fedde de Groot

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Fedde? Dat Fedde vriendelijk en betrokken is en afspraken nakomt. En dat hij naar hun wensen luistert en goede adviezen geeft. "Ik hoor ook vaak dat mensen het fijn vinden dat ik de tijd neem om alles voor de uitvaart te regelen", vult Fedde aan. Mensen beoordelen de uitvaarten van Fedde gemiddeld met het cijfer 9,1.

Ik kijk met tevredenheid terug op een mooi afscheid.

Waarom is Fedde uitvaartverzorger geworden?

"Werken in de uitvaartverzorging is afwisselend", vertelt Fedde. "Ik vind het fijn dat ik met mensen werk en hen kan helpen. Onder druk werken en soms niet weten wat er gaat gebeuren, dat is een uitdaging aan mijn werk als uitvaartverzorger. Ik ben begonnen als part-time drager. Daarna begeleidde ik rouwbezoek en condoleances op yardenhuis Groningen. Toen ik intern kon solliciteren als uitvaartverzorger, heb ik dat meteen gedaan."

Wat kan uitvaartverzorger Fedde voor u betekenen?

Fedde: ‘Bij het eerste contact met mensen, vaak is dat telefonisch, probeer ik rust te brengen. Ik luister goed. En leg uit wat direct geregeld moet worden en wat later kan. Daarna kom ik meestal thuis bij de familie. Ik vraag de familieleden naar hun verhaal en naar de overledene. Ik merk dat families het prettig vinden als ze weten wat er gaat gebeuren. Daarom bespreken we alles voor de uitvaart. Ik vind het belangrijk dat de familie dichtbij de overledene kan zijn. Daar denk ik over mee, de overledene kan bijvoorbeeld thuis blijven tot aan de uitvaart. Als de familie het wil, begeleid ik de uitvaart. Ik ben dan een soort ceremoniemeester. En na de uitvaart zorg ik onder meer voor de administratie.’

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Fedde inschakelen?

"Ik vind het heel boeiend om mensen uit andere culturen en landen te ontmoeten", aldus Fedde. "Misschien omdat mijn ouders in Indonesië zijn geboren. Verder vind ik het leuk als mensen bepaalde wensen voor de uitvaart hebben die iets te maken hebben met mijn eigen passies en interesses. Dat zijn bijvoorbeeld muziek, karate en fotografie. Ook regel ik repatriëringen. Dat betekent dat ik zorg dat mensen die in Nederland zijn overleden naar hun geboorteland worden gebracht."

Welke uitvaart herinnert Fedde zich nog goed?

Fedde: "De mooie en bijzondere uitvaart waarbij we in een zwarte koets met prachtige paarden ervoor stapvoets door de binnenstad van Groningen reden. We reden via het huis van de overledene naar de begraafplaats. En ik mocht op de bok."

Mijn collega's

Contact met Fedde de Groot

Uitvaartverzorger Fedde de Groot

Fedde de Groot

Fedde gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Fedde Direct afspraak maken