"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Fedde de Groot

Uitvaartverzorger Fedde de Groot Omdat dit werk om mensen gaat, met hun gevoelens en persoonlijke wensen, is aandacht, zorgvuldigheid en vertrouwen belangrijk.
Afspraak maken met Fedde de Groot?
Neem contact op met Yarden Groningen.
K 050 571 7244 050 571 7244

Fedde de Groot is uitvaartverzorger bij Yarden Groningen

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Fedde?

Dat Fedde vriendelijk en betrokken is en afspraken nakomt. En dat hij naar hun wensen luistert en goede adviezen geeft. "Ik hoor ook vaak dat mensen het fijn vinden dat ik de tijd neem om alles voor de uitvaart te regelen", vult Fedde aan. Mensen beoordelen de uitvaarten van Fedde gemiddeld met het cijfer 9,1.

Ik kijk met tevredenheid terug op een mooi afscheid.

Waarom is Fedde uitvaartverzorger geworden?

"Werken in de uitvaartverzorging is afwisselend", vertelt Fedde. "Ik vind het fijn dat ik met mensen werk en hen kan helpen. Onder druk werken en soms niet weten wat er gaat gebeuren, dat is een uitdaging aan mijn werk als uitvaartverzorger. Ik ben begonnen als part-time drager. Daarna begeleidde ik rouwbezoek en condoleances op yardenhuis Groningen. Toen ik intern kon solliciteren als uitvaartverzorger, heb ik dat meteen gedaan."

Wat kan uitvaartverzorger Fedde voor u betekenen?

Fedde: ‘Bij het eerste contact met mensen, vaak is dat telefonisch, probeer ik rust te brengen. Ik luister goed. En leg uit wat direct geregeld moet worden en wat later kan. Daarna kom ik meestal thuis bij de familie. Ik vraag de familieleden naar hun verhaal en naar de overledene. Ik merk dat families het prettig vinden als ze weten wat er gaat gebeuren. Daarom bespreken we alles voor de uitvaart. Ik vind het belangrijk dat de familie dichtbij de overledene kan zijn. Daar denk ik over mee, de overledene kan bijvoorbeeld thuis blijven tot aan de uitvaart. Als de familie het wil, begeleid ik de uitvaart. Ik ben dan een soort ceremoniemeester. En na de uitvaart zorg ik onder meer voor de administratie.’

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Fedde inschakelen?

"Ik vind het heel boeiend om mensen uit andere culturen en landen te ontmoeten", aldus Fedde. "Misschien omdat mijn ouders in Indonesië zijn geboren. Verder vind ik het leuk als mensen bepaalde wensen voor de uitvaart hebben die iets te maken hebben met mijn eigen passies en interesses. Dat zijn bijvoorbeeld muziek, karate en fotografie. Ook regel ik repatriëringen. Dat betekent dat ik zorg dat mensen die in Nederland zijn overleden naar hun geboorteland worden gebracht."

Welke uitvaart herinnert Fedde zich nog goed?

Fedde: "De mooie en bijzondere uitvaart waarbij we in een zwarte koets met prachtige paarden ervoor stapvoets door de binnenstad van Groningen reden. We reden via het huis van de overledene naar de begraafplaats. En ik mocht op de bok."

Contact met Fedde de Groot

Fedde werkt als uitvaartverzorger bij Yarden Uitvaartverzorging Stad en Ommeland in Groningen.

Neem contact op

Mijn collega's

Lisa Kreeft uitvaartverzorger bij Yarden Ik voel me vereerd om mensen te helpen op momenten dat zij het emotioneel zwaar hebben. Maak kennis
Uitvaartverzorger Fedde de Groot Omdat dit werk om mensen gaat, met hun gevoelens en persoonlijke wensen, is aandacht, zorgvuldigheid en vertrouwen belangrijk. Maak kennis
Uitvaartverzorger Wim Hogenkamp Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken. Maak kennis
Jose Schudde uitvaartverzorger Mijn doel is de nabestaanden een mooie herinnering te geven. Een goed afscheid helpt je verder. Maak kennis
Uitvaartverzorger Dick Huizinga Het gaat erom hoe de familie het afscheid wilt. Maak kennis


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?