Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Iekie de Jong

Iekie de Jong

8.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden Leeuwarden.

Over Iekie de Jong

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Iekie? Dat Iekie vriendelijk, rustig en betrokken is. En dat zij goed luistert en meedenkt. Mensen beoordelen de uitvaarten van Iekie gemiddeld met het cijfer 8,5.

Waarom is Iekie uitvaartverzorger geworden?

"Je kiest er niet voor om uitvaartverzorger te worden, dat zit in je", vertelt Iekie. "Als meisje van 5 jaar zat ik achter de heg van de begraafplaats naar begrafenissen te kijken. Als de mensen na de begrafenis koffie gingen drinken, hielp ik de medewerkers mee om de bloemen netjes op het graf te leggen. Toen ik 24 was, solliciteerde ik bij een begrafenisvereniging. Ze vonden me te jong, ik moest eerst maar wat levenservaring opdoen. Samen met mijn zus werd ik drager toen ik 32 was. We waren een van de eerste vrouwelijke dragers in de provincie Friesland. In 1999 ben ik geslaagd voor de opleiding tot uitvaartverzorger. En ik doe dit werk nog steeds. Een prachtige baan met fijne collega’s."

Wat kan uitvaartverzorger Iekie voor u betekenen?

Iekie: "Ik luister goed, denk mee, help en ondersteun mensen. Bij alles wat er voor de uitvaart geregeld moet worden. Ik wil anderen graag verzorgen en troosten." Iekie kent bijna alle Friese streektalen. "Ik merk dat families het fijn vinden als ik in hun eigen Friese taal praat", aldus Iekie.

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Iekie inschakelen?

Iekie heeft als uitvaartverzorger inmiddels al veel verschillende uitvaarten begeleid. "Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde uitvaart", aldus Iekie. "Of de uitvaart nu in een kerk is of juist niet, het maakt mij niet uit. Ook uitvaarten van verschillende culturen begeleid ik graag.’

Welke uitvaart herinnert Iekie zich nog goed?

Die van een oude meneer die was overleden in het huis waar hij zijn hele leven had gewoond. Zijn lichaam bleef in het huis tot de uitvaart. En mensen konden daar ook afscheid van hem nemen. "Omdat het zo eenvoudig was, was het bijzonder", vertelt Iekie. "Maar natuurlijk zijn er veel meer uitvaarten die ik niet vergeet."

Contact met Ieke de Jong

Iekie de Jong

Iekie gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Iekie Direct afspraak maken