"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger John Heskes

Uitvaartverzorger John Heskes Ik geef u de ruimte voor uw eigen ideeën.
Afspraak maken met John Heskes?
Neem contact op met Yarden & John Heskes Uitvaartzorg.
K 0174 248 763 0174 248 763

John Heskes is uitvaartverzorger bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg

Over John Heskes

Maak kennis met uitvaartverzorger John Heskes. Lees wat hij bijzonder vindt aan zijn werk als uitvaartverzorger en waar hij trots op is.

John, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik kan goed luisteren en vind het fijn mij in te leven in andere mensen en houd daarbij van een informele, open en eerlijke communicatie. Ik geef mensen graag ruimte voor eigen ideeën en een persoonlijke invulling van het afscheid. Ik probeer in alle rust oplossingsgericht mee te denken en mooie uitvaartmogelijkheden aan te dragen. Daarnaast houd ik van tradities, maar ook van moderne rituelen. Deze eigenschappen worden in mijn werk als positief ervaren, merk ik."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Dat ik nabestaanden mag ondersteunen in een kwetsbare periode direct na het overlijden van een geliefde/dierbare. Dat ik het vertrouwen krijg om hen te ontzorgen door praktische zaken uit handen te nemen. Om zo samen met de nabestaanden een liefdevol afscheid te realiseren dat recht doet aan de overledene. Een afscheid dat nabestaanden een dierbare herinnering geeft aan het keerpunt tussen het leven voor het overlijden van hun dierbare en het doorleven na het laatste afscheid. Dit maakt mijn werk mooi en dankbaar om te doen."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"De uitvaart van een jonge vrouw, die ik als vrijwilliger in het hospice heb mogen verzorgen. Heel bijzonder dat juist ik deze uitvaart mocht regelen en begeleiden. Een prachtige rouwkaart met daarop een door haarzelf gemaakte chakratekening en de voor mij – en velen - inspirerende tekst ‘Vind je eigen zon!’ Tijdens haar afscheidsplechtigheid speelde een blazersorkest van 20 man, waarvan zij zelf altijd deel uitmaakte. De aula van het crematorium kon dit indrukwekkende orkest - met symbolisch één lege stoel -nauwelijks herbergen."

Waar ben je in je werk trots op?

"Als ik voor een familie de uitvaart mag begeleiden en zij hun tevredenheid uiten door mij te belonen met een klinkende zoen op mijn wang."

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

"Ik heb uiteraard mijn wensen op papier gezet. Een detail daaruit is dat ik een zwart glimmende kist zonder handvatten wil, met daarop een enkele witte lelie. De uitvaartmuziek tijdens mijn afscheidsplechtigheid is divers en wordt waarschijnlijk niet door iedereen gewaardeerd. Belangrijker dan dat vind ik echter dat mijn afscheid een weerspiegeling is van mijn leven. Ik probeer het leven te vieren, want als uitvaartverzorger ervaar ik iedere dag weer de vergankelijkheid van ons bestaan. Hoogtepunten in mijn leven worden altijd gevierd in een strandpaviljoen. Een strandpaviljoen is wat mij betreft dan ook de plek waar mijn afscheid gevierd mag worden."

Uitvaartzorg

John Heskes is begrafenisondernemer bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg. Voor een begrafenis of crematie in de regio Hoek van Holland, Westland, Midden-Delfland, Leidschendam, Voorschoten of Wassenaar kunt u bij hem terecht, voor een professionele en persoonlijke begeleiding van de uitvaart. Nabestaanden waarderen de dienstverlening van John Heskes met een 9,8.

Lees meer

Blogs van John Heskes

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Sommige uitvaartverzorgers zetten hun bijzondere afscheidsverhalen op papier. Lees hieronder de blogs van John Heskes:

jul

28

Ze wilde zo graag weer met hem samen zijn

Piet en Leny werden 11 dagen na zijn overlijden weer herenigd op een prachtige natuurbegraafplaats. Een blog van John Heskes, uitvaartverzorger bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg.

Ze wilde zo graag weer met hem samen zijn
  • In een uitvaartkist onder een groot schilderij. Uitvaartverzorger John Heskes vertelt over een bijzondere opbaring onder'Vaders Nachtwacht'. Opbaren onder de Nachtwacht
  • John Heskes, uitvaartverzorger bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg in Hoek van Holland, schrijft in zijn nieuwste blog hoe juist die kleine dingen bij een afscheid het verschil maken. Het zijn de kleine dingen die het doen
  • Heeft u uw uitvaartwensen vastgelegd? Uitvaartverzorger John Heskes geeft in zijn nieuwste blog tips hoe u de juiste balans bewaakt tussen wensen van de overledene en de nabestaanden. De juiste balans

Andere columns


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?