"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger John Heskes

Uitvaartverzorger John Heskes Ik geef u ruimte voor uw eigen ideeën.

Afspraak maken met John Heskes?
Neem contact op met Yarden & John Heskes Uitvaartzorg.

0174 248 763
john.heskes@yarden.nl


John Heskes is uitvaartverzorger bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg.

Over John Heskes

John, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik kan goed luisteren en mij goed inleven in andere mensen en hou van een informele, open en eerlijke communicatie. Ik geef hierbij graag ruimte voor eigen ideeën en een persoonlijke invulling van het afscheid. Ik probeer in alle rust oplossingsgericht mee te denken en mooie uitvaartmogelijkheden aan te dragen. Daarnaast ben ik vernieuwend en creatief. Ik hou van tradities maar ook van moderne rituelen. Ik ervaar dat deze eigenschappen in mijn werk positief ervaren worden."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Dat ik nabestaanden mag ondersteunen in een kwetsbare periode direct na het overlijden van een geliefde/ dierbare. Dat ik het vertrouwen krijg om hen te ontzorgen door praktische zaken uit handen te nemen. Om zo samen met de nabestaanden een afscheid te realiseren dat recht doet aan de overledene en de nabestaanden een markeringspunt biedt tussen het leven voor het overlijden van hun geliefde en het doorleven na het definitieve afscheid. Dit maakt mijn werk mooi en dankbaar om te doen."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"De uitvaart van een jonge vrouw, die ik als vrijwilliger in het hospice had mogen verzorgen. Heel bijzonder dat juist ik deze uitvaart mocht regelen en begeleiden. Een prachtige rouwkaart met daarop een door haarzelf gemaakte chakratekening en de voor velen en voor mij inspirerende tekst ‘Vind je eigen zon!’ Tijdens haar afscheidsplechtigheid speelde een 20 man groot blazers- orkest waarvan zij bij leven deel uit maakte. De aula van het crematorium kon dit indrukwekkende orkest met symbolisch één lege stoel nauwelijks herbergen."

Waar ben je in je werk trots op?

"Als ik voor een familie de uitvaart mag begeleiden en zij hun tevredenheid uiten door mij te belonen met een klinkende zoen op mijn wang."

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

"Ik heb uiteraard mijn wensen op papier gezet. Een detail daaruit is dat ik een zwart glimmende kist zonder handvatten wil met daarop een enkele witte lelie. De door mij gekozen muziek tijdens de afscheidsplechtigheid is divers en waarschijnlijk niet door een ieder te waarderen. Belangrijker dan dat vind ik echter dat mijn afscheid een weerspiegeling is van mijn leven. Ik probeer het leven te vieren want als uitvaartverzorger ervaar ik iedere dag weer de vergankelijkheid van ons bestaan. Hoogtepunten in mijn leven worden altijd gevierd in een strandpaviljoen. Een strandpaviljoen is wat mij betreft dan ook de plek waar mijn afscheid gevierd mag worden."

Column

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van John Heskes:


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?