Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

John Heskes

John Heskes

10.0

Is uitvaartverzorger bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg.

Maak kennis met John

John vertelt over zijn werk als uitvaartverzorger.

Ik luister ook naar dingen die niet gezegd worden, en ik neem mensen zorgen uit handen.

John, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik kan goed luisteren en vind het fijn mij in te leven in andere mensen en houd daarbij van een informele, open en eerlijke communicatie. Ik geef mensen graag ruimte voor eigen ideeën en een persoonlijke invulling van het afscheid. Ik probeer in alle rust oplossingsgericht mee te denken en mooie uitvaartmogelijkheden aan te dragen. Daarnaast houd ik van tradities, maar ook van moderne rituelen. Deze eigenschappen worden in mijn werk als positief ervaren, merk ik."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Dat ik nabestaanden mag ondersteunen in een kwetsbare periode direct na het overlijden van een geliefde/dierbare. Dat ik het vertrouwen krijg om hen te ontzorgen door praktische zaken uit handen te nemen. Om zo samen met de nabestaanden een liefdevol afscheid te realiseren dat recht doet aan de overledene. Een afscheid dat nabestaanden een dierbare herinnering geeft aan het keerpunt tussen het leven voor het overlijden van hun dierbare en het doorleven na het laatste afscheid. Dit maakt mijn werk mooi en dankbaar om te doen."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"De uitvaart van een jonge vrouw, die ik als vrijwilliger in het hospice heb mogen verzorgen. Heel bijzonder dat juist ik deze uitvaart mocht regelen en begeleiden. Een prachtige rouwkaart met daarop een door haarzelf gemaakte chakratekening en de voor mij – en velen - inspirerende tekst ‘Vind je eigen zon!’ Tijdens haar afscheidsplechtigheid speelde een blazersorkest van 20 man, waarvan zij zelf altijd deel uitmaakte. De aula van het crematorium kon dit indrukwekkende orkest - met symbolisch één lege stoel -nauwelijks herbergen."

Waar ben je in je werk trots op?

"Als ik voor een familie de uitvaart mag begeleiden en zij hun tevredenheid uiten door mij te belonen met een klinkende zoen op mijn wang."

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

"Ik heb uiteraard mijn wensen op papier gezet. Een detail daaruit is dat ik een zwart glimmende kist zonder handvatten wil, met daarop een enkele witte lelie. De uitvaartmuziek tijdens mijn afscheidsplechtigheid is divers en wordt waarschijnlijk niet door iedereen gewaardeerd. Belangrijker dan dat vind ik echter dat mijn afscheid een weerspiegeling is van mijn leven. Ik probeer het leven te vieren, want als uitvaartverzorger ervaar ik iedere dag weer de vergankelijkheid van ons bestaan. Hoogtepunten in mijn leven worden altijd gevierd in een strandpaviljoen. Een strandpaviljoen is wat mij betreft dan ook de plek waar mijn afscheid gevierd mag worden."

Uitvaartzorg

John Heskes is begrafenisondernemer bij Yarden & John Heskes Uitvaartzorg. Voor een begrafenis of crematie in de regio Hoek van Holland, Westland, Midden-Delfland, Leidschendam, Voorschoten of Wassenaar kunt u bij hem terecht, voor een professionele en persoonlijke begeleiding van de uitvaart. Nabestaanden waarderen de dienstverlening van John Heskes met een 9,8.

Lees meer

Blogs van John Heskes

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Sommige uitvaartverzorgers zetten hun bijzondere afscheidsverhalen op papier. Lees hieronder de blogs van John Heskes:

Andere columns

Contact met John Heskes

Uitvaartverzorger John Heskes

John Heskes

John gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met John Direct afspraak maken