"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Joop Ploeg

Yarden uitvaartverzorger Joop Ploeg Mijn doel is de nabestaanden een mooie herinnering te geven. Een goed afscheid helpt je verder.

Afspraak maken met Joop Ploeg?
Neem contact op met Uitvaartverzorging Noord-Holland Noord.

088 927 3570
bedrijfsbureau.cluster.west@yarden.nl


Joop Ploeg is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Noord-Holland Noord, bij Uitvaartverzorging Noord-Holland Zuid, en bij Uitvaartverzorging Den Helder.

Over Joop Ploeg

Joop, welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?


"Ik ben zorgvuldig, betrokken bij elke familie en professioneel."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Als ik voor de nabestaanden een goede afsluiting van hun dierbare heb kunnen verzorgen en de herinneringen aan de overledene hoog weet te houden is het voor mij een dankbare afsluiting. Het is het laatste dat zij zich voor de rest van hun leven zullen herinneren. Als dit op een zeer professionele en waardige manier is afgesloten, waarbij zij het gevoel ook hebben gehad dat ik er op welke manier dan ook voor hen heb kunnen zijn in die periode van afscheid, dan heb ik het goed gedaan."

"Ik kreeg onlangs dit schrijven van een familie: 'Hierbij wil ik je nog hartelijk danken wat jij voor ons hebt gedaan. Wat jij hebt gedaan tijdens ons rouwproces voor mijn man is onbeschrijfelijk. Alles is gelopen zoals afgesproken en zelfs nog iets meer. Ik weet niet of jij wel beseft hoeveel jij voor de mensen betekent met je lieve gevoel hoe je met de mensen omgaat. Nogmaals heel veel dank, ook van de kinderen en kleinkinderen.' Ik denk dat ik aan zo’n reactie niets meer hoef toe te voegen."

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

"Iedere uitvaart is voor mij bijzonder en ik wil dan ook geen onderscheid maken bij wat ik allemaal gedaan heb in de afgelopen jaren. Ik denk dat als ik hier een uitvaart zou noemen die het meest bijzonder is geweest, dat ik al die mooie herinneringen aan al die andere uitvaarten tekort doe. Het meest bijzondere is voor mij: jong, oud, ongeacht voor welke cultuur, ras of sexe de uitvaart is, iedere uitvaart is persoonlijk en iedere uitvaart is uniek. En dat is precies het mooie van ons werk. Ieder afscheid is iedere dag weer anders."

Waar ben je in je werk trots op?

"Dat ik voor Yarden werk en dat ik bij een uitvaartorganisatie werk, die het mogelijk maakt om zo’n persoonlijk afscheid neer te zetten. Ik zie ook om mij heen bij andere organisaties dat het veel onpersoonlijker is. Ik ben iemand die er voor de mensen wil zijn, dat is de kwaliteit die wij als organisatie willen uitdragen en dat kan allemaal bij Yarden. Daar ben ik trots op. Daarnaast ben ik er trots op dat ik na iedere uitvaart weer denk: 'Wat was dit bijzonder en mooi, groot of intiem…waardig, zoals hij of zij was'."

Hoe zie je jouw eigen afscheid voor je?

"Net als alle bovengenoemde uitvaarten persoonlijk, betrokken en intiem. Zoals mijn partner en ik dat ook willen. Ik hoop dat diegene dat dan met net zoveel passie en gedrevenheid gaat doen als dat ik dat altijd in mijn werk heb gedaan. Met die afsluiting kan mijn partner dan ook verder."

Mijn collega's

Zoiets belangrijks moet in vertrouwde handen zijn. Maak kennis
Een goed en persoonlijk afscheid... mooie herinneringen die je verder helpen. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Dick Meijer Een mooi afscheid blijft een waardevolle herinnering. Maak kennis
Als alles perfect verloopt, ben ik een gelukkig mens. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorgster Wilma Smit Ieder mens is bijzonder; ieder afscheid dus ook Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?