"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Laura Haspels

Uitvaartverzorger Laura Haspels Ik loop graag met u mee deze dagen, naast of achter u.

Afspraak maken met Laura Haspels?
Neem contact op met Yarden Apeldoorn.

088 927 3790
bedrijfsbureau.gelderland@yarden.nl


Laura Haspels is uitvaartverzorger bij Yarden Apeldoorn.

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Laura?

"Van families krijg ik vaak terug dat ik rustig overkom. En dat ze het fijn vinden dat er ondanks het verdriet ook ruimte is om met elkaar te lachen. Ze geven aan dat ik open ben in de communicatie."

Klanten waarderen de uitvaarten van Laura gemiddeld met het cijfer 9,4.

"Laatst zei iemand na afloop van de uitvaart: 'Ik had echt het gevoel dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat overal aan gedacht werd voor de uitvaart van mijn vader. Ze heeft mij echt geholpen en kon me volledig richten op de zorg voor mijn moeder en haar begeleiden in haar verdriet."

Waarom is Laura uitvaartverzorger geworden?

"Vroeger als klein kind vond ik uitvaarten al bijzonder en interessant. Niet zozeer de dood zelf, maar alles eromheen. De reacties van mensen, rituelen, de stemming, emoties. Toen mijn vader overleed zei ik onderweg naar het crematorium. Dit ga ik later ook doen… 2 jaar later begon ik als uitvaartverzorger."

"Ik wil graag laten zien dat een uitvaart niet zo 'zwaar' hoeft te zijn. Dat er best humor mag zijn op zo’n dag in plaats van alleen maar strak in de houding."

Wat kan uitvaartverzorger Laura voor u betekenen?

Laura kan samen met u de uitvaart vormgeven. Ze helpt u graag met ideeën voor de plechtigheid, kaart, tekst, muziek, of locatie. Ook biedt ze een luisterend oor en staat klaar als u hulp nodig heeft. Daarbij krijgt u alle vrijheid de uitvaart vorm te geven zoals u zelf wilt. Daarbij is zij op de achtergrond aanwezig zodat u afscheid kunt nemen als u voor ogen had.

Voor welke (bijzondere) uitvaarten kunt u Laura inschakelen?

Laura: "Elke uitvaart is bijzonder. Het gaat er niet om hoe groter, hoe meer bijzonder. Het gaat om de beleving. Uitvaarten voor mensen met een verstandelijke beperking spreken mij erg aan. Voordat ik uitvaartverzorger werd, was begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking."

Welke uitvaart herinnert Laura zich nog goed?

Laura: "Dat zijn er meerdere. Bijvoorbeeld de uitvaart van een oudere vrouw, zij was ruim 60 jaar samen met haar man. Ze hebben altijd samengewoond en zijn nooit afhankelijk geweest van dagelijkse zorg van derden." 

"De maand ervoor had ik de uitvaart van haar man begeleid. Na een maand belde de familie weer op of ik langs wilde komen. Zijn vrouw wilde met me praten. Zij zou binnen korte tijd komen te overlijden en wilde dat ik haar uitvaart deed. Die dag heb ik samen met mevrouw en haar nicht prachtige gesprekken gevoerd. Veel herinneringen heeft ze met ons gedeeld. Met twinkeling in haar ogen… zo mooi."

"De dag en tijdstip waarop ze zou komen te overlijden waren bekend… een raar gevoel voor mij. Ze wilde niet dat mensen haar zagen nadat ze was overleden. Alleen voor haar directe familie en voor mij bleef de kist nog even open. Zodat ik toch ook nog afscheid mocht nemen van deze bijzondere vrouw."

Contact met Laura Haspels

Neem contact op


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?