Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Eke de Vries

Eke de Vries

9.4

Is uitvaartverzorger bij Yarden & de Vries Uitvaartzorg.

Maak kennis met Eke

Eke de Vries vertelt over zijn werk als uitvaartverzorger.

De uitvaart is het begin van het rouwproces. Het mooiste is wanneer je naast het verdriet ook het leven van iemand kunt eren.

Eke, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"De belangrijkste terugkoppeling van nabestaanden voor wie ik een uitvaart verzorgd heb, is vaak dat ik rust uitstraal. Het is voor iedere betrokkene een heftig en emotioneel moment. Ik probeer voor de mensen rust te brengen. Dit doe ik door er zorg voor te dragen dat nabestaanden hun verhaal kwijt kunnen, dat ze een duidelijke uitleg krijgen over alle mogelijkheden en dat ze vervolgens erop kunnen vertrouwen dat ik alles voor ze regel zoals we samen hebben afgesproken. Ik ben er om te luisteren, te adviseren en te regelen. En dit alles in goede samenspraak met de nabestaanden."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Voor mij is dat dat ik echt iets beteken voor de nabestaanden. Het doet me goed als mensen mij na een uitvaart bedanken op een manier waaruit duidelijk wordt dat ze echt tevreden zijn. Als dit gebeurt weet ik dat ik het goed heb gedaan en dat de nabestaanden een goede start van hun rouwproces hebben gekregen."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"Ik vind iedere uitvaart bijzonder. Ik heb ruim 700 uitvaarten verzorgd en iedere uitvaart heeft iets unieks. Bijvoorbeeld een kleine uitvaart waar familie voor het eerst in jaren weer bij elkaar is tot een grote uitvaart met koetsen en paarden. Voor mij persoonlijk zijn de uitvaarten waarbij kinderen betrokken zijn het meest indrukwekkend. Het is zo onnatuurlijk als ouders afscheid moeten nemen van hun kind."

Waar ben je in je werk trots op?

"Ik ben er trots op dat ik mijn werk doe met passie en volledige betrokkenheid. Ik ben goed in wat ik doe en het geeft mij voldoening als ik veel kan betekenen voor de nabestaanden. Voor veel mensen is een uitvaart een zeer belangrijk moment in hun leven, waar ze in de toekomst nog veel mee bezig zullen zijn. Door de uitvaart op een uitstekende manier te laten verlopen, kan ik nabestaanden een stukje op weg helpen bij de verwerking van hun verlies."

Hoe zie je je eigen uitvaart voor je?

"Ondanks dat ik ruim 8 jaar binnen de uitvaartbranche werkzaam ben, is dit iets waar ik nog weinig over heb nagedacht. Onlangs ben ik betrokken geweest bij een ernstig ongeluk en daardoor ben ik hier toch meer over gaan nadenken. De grote lijnen zijn duidelijk, maar de verdere invulling laat ik over aan mijn vrouw."

Blogs van Eke de Vries

Contact met Eke de Vries

Uitvaartverzorger Eke de Vries

Eke de Vries

Eke gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Eke Direct afspraak maken