Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Marinette Boersma

Marinette Boersma

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Boersma Uitvaartzorg.

Maak kennis met Marinette Boersma

Marinette vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

Ik ben op de achtergrond maar ik ben daar waar het nodig is.

Marinet, wat kun je als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik kan de mensen bijstaan in het organiseren van een mooi afscheid. Ik ben betrokken, dichtbij en persoonlijk. Heb geduld en begrijp de emoties. Ik kan daar waar nodig tips geven en ideeën aandragen. “Standaard” of “gebruikelijk” zijn woorden die ik niet ken. Ik kan goed out of the box denken en ik geef mensen de ruimte om veel zelf te doen. Uiteraard ben ik zichtbaar wanneer nodig."

Klanten waarderen de dienstverlening van Marinette gemiddeld met het cijfer 9,5.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Iedereen krijgt een fase in zijn leven waarop je merkt wat je echt belangrijk vindt in het leven. Het omgaan, werken en communiceren met mensen is altijd mijn werk en mijn passie geweest. Dit werk, waarbij ik mijn betrokkenheid bij mensen kan combineren met mijn vermogen om te schakelen en organiseren, past bijzonder goed bij mij."

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen je inschakelen?

"Vooral bij uitvaarten waar men een persoonlijke 'touch' aan wil geven kan ik veel extra betekenen. Mooie rituelen of symbolen maken dit bijzonder. Ook  uitvaarten op een andere wijze dan gebruikelijk, of op een andere locatie vind ik prachtig om uit te voeren."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van een jonge moeder en haar dochtertje van 8 maanden oud. 4 dagen na elkaar overleden ze. Ik heb met de moeder zelf alles doorgesproken. Ze heeft zowel haar eigen kist, als die van haar dochtertje uitgekozen. Uiteindelijk hebben we een dubbele uitvaart gehad. In een prachtige theaterzaal. Met muziek van de band die ook op de trouwdag van de ouders heeft gespeeld. Er stond maar 1 kist. We hebben het dochtertje bij haar moeder in de armen gelegd…" 

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

"Een van de meest indrukwekkend uitvaarten die ik tot nu toe heb meegemaakt, was een grote Chinese uitvaart. Hiervan is bekend dat deze soms 'chaotisch' kunnen ogen. Heel veel mensen die van over de hele wereld kwamen. Heel veel bloemen en alle deuren van het crematorium gingen open. Mensen liepen op en neer naar buiten, naar de koffiekamer en door de aula. Na het verbranden van de zaken die met de overledene mee moesten, kwam men samen in de koffiekamer. Na afloop wilde iedereen helpen met opruimen en werden mijn collega’s en ik uitgenodigd om mee te gaan eten."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"Ik ben getrouwd, en we hebben 3 dochters. We wonen op een verbouwde boerderij en hebben paarden, ezels en kippen. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn paard in de natuur. Ook houden we ervan om met vrienden aan de keukentafel een fijn gesprek te hebben. Graag onder het genot van heerlijke hapjes en een fles wijn. Daarnaast reizen we graag. Andere natuur en cultuur hebben me altijd geïnspireerd.”

Kun je kort vertellen hoe je eigen uitvaart eruit moet zien?

"Mijn uitvaart zal een combinatie van muziek en sprekers zijn. Verder zou ik graag willen dat iedereen een boodschap op mijn kist gaat schrijven.

Tot ik dit werk deed wilde ik gecremeerd worden. Maar ik denk dat ik over niet al te lange tijd vast een mooie plek op een natuurbegraafplaats ga uitzoeken.”

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Behulpzaam, betrokken, persoonlijk en doortastend. En vooral: dat ik er voor ze was."

Samen opgebaard en gecremeerd

Lees over de uitvaart van moeder en kind die samen opgebaard en gecremeerd worden op RTL Nieuws.

Blogs van Marinette Boersma

Contact met Marinette Boersma

Uitvaartverzorger Marinette Boersma

Marinette Boersma

Marinette gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Marinette Direct afspraak maken