"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Marinette Boersma

Uitvaartverzorger Marinette Boersma Een persoonlijk afscheid ontroert alle aanwezigen, ook mij!
R Afspraak maken met Marinette Boersma?
Neem contact op met Yarden & Boersma Uitvaartzorg.
K 06 2500 5359 06 2500 5359

Marinette Boersma is uitvaartverzorger bij Yarden & Boersma Uitvaartzorg.

Over Marinette Boersma

Marinet, wat kun je als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik kan de mensen bijstaan in het organiseren van een mooi afscheid. Ik ben betrokken, dichtbij en persoonlijk. Heb geduld en begrijp de emoties. Ik kan daar waar nodig tips geven en ideeën aandragen. “Standaard” of “gebruikelijk” zijn woorden die ik niet ken. Ik kan goed out of the box denken en ik geef mensen de ruimte om veel zelf te doen. Uiteraard ben ik zichtbaar wanneer nodig."

Klanten waarderen de dienstverlening van Marinette gemiddeld met het cijfer 9,5.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Iedereen krijgt een fase in zijn leven waarop je merkt wat je echt belangrijk vindt in het leven. Het omgaan, werken en communiceren met mensen is altijd mijn werk en mijn passie geweest. Dit werk, waarbij ik mijn betrokkenheid bij mensen kan combineren met mijn vermogen om te schakelen en organiseren, past bijzonder goed bij mij."

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen je inschakelen?

"Vooral bij uitvaarten waar men een persoonlijke 'touch' aan wil geven kan ik veel extra betekenen. Mooie rituelen of symbolen maken dit bijzonder. Ook  uitvaarten op een andere wijze dan gebruikelijk, of op een andere locatie vind ik prachtig om uit te voeren."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van een jonge moeder en haar dochtertje van 8 maanden oud. 4 dagen na elkaar overleden ze. Ik heb met de moeder zelf alles doorgesproken. Ze heeft zowel haar eigen kist, als die van haar dochtertje uitgekozen. Uiteindelijk hebben we een dubbele uitvaart gehad. In een prachtige theaterzaal. Met muziek van de band die ook op de trouwdag van de ouders heeft gespeeld. Er stond maar 1 kist. We hebben het dochtertje bij haar moeder in de armen gelegd…" 

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

"Een van de meest indrukwekkend uitvaarten die ik tot nu toe heb meegemaakt, was een grote Chinese uitvaart. Hiervan is bekend dat deze soms 'chaotisch' kunnen ogen. Heel veel mensen die van over de hele wereld kwamen. Heel veel bloemen en alle deuren van het crematorium gingen open. Mensen liepen op en neer naar buiten, naar de koffiekamer en door de aula. Na het verbranden van de zaken die met de overledene mee moesten, kwam men samen in de koffiekamer. Na afloop wilde iedereen helpen met opruimen en werden mijn collega’s en ik uitgenodigd om mee te gaan eten."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"Ik ben getrouwd, en we hebben 3 dochters. We wonen op een verbouwde boerderij en hebben paarden, ezels en kippen. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn paard in de natuur. Ook houden we ervan om met vrienden aan de keukentafel een fijn gesprek te hebben. Graag onder het genot van heerlijke hapjes en een fles wijn. Daarnaast reizen we graag. Andere natuur en cultuur hebben me altijd geïnspireerd.”

Kun je kort vertellen hoe je eigen uitvaart eruit moet zien?

"Mijn uitvaart zal een combinatie van muziek en sprekers zijn. Verder zou ik graag willen dat iedereen een boodschap op mijn kist gaat schrijven.

Tot ik dit werk deed wilde ik gecremeerd worden. Maar ik denk dat ik over niet al te lange tijd vast een mooie plek op een natuurbegraafplaats ga uitzoeken.”

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Behulpzaam, betrokken, persoonlijk en doortastend. En vooral: dat ik er voor ze was."

Samen opgebaard en gecremeerd

Lees over de uitvaart van moeder en kind die samen opgebaard en gecremeerd worden op RTL Nieuws.

Blogs van Marinette Boersma

apr

16

Het sprookje van de dood

Vaak is de dood ontzettend verdrietig, maar soms is de dood best mooi. Een enkele keer is de dood zelfs een sprookje.

Het sprookje van de dood
  • Naar haar wens, wil hij haar uitvaart klein houden. Maar de kinderen willen iedereen de gelegenheid geven afscheid van hun moeder te nemen. Eigenlijk wilde hij niets…
  • Er zijn mensen die deze wereld mooier maken. Nicolle was daar zeker eentje van! Tot het verschrikkelijke nieuws komt. Afscheid van moeder én dochter


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?