Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Joyce van Helden

Joyce van Helden

9.9

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Joyce van Helden Uitvaartzorg.

Maak kennis met Joyce van Helden

Joyce vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

Mijn rol is klein, maar wel heel belangrijk. Ik zorg dat alles er staat, op de manier zoals de nabestaanden dat graag willen.

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

"Ik ben een positief ingesteld mens. Met mijn oprechte en mensgerichte benadering krijg ik vaak snel het vertrouwen van mensen. Omdat ik goed luister naar hun wensen, kan ik hen helpen het afscheid een passende invulling te geven. Ik ben organisatorisch sterk. Het regelen van maatwerk events is bovendien iets wat ik al mijn hele carrière heb gedaan."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Ik vind het meer een roeping dan een beroep. Het mooie van mijn 'werk' vind ik dat we het  afscheid zó mogen vormgeven, dat het de verwachtingen van de naasten overtreft."

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

"Die van mijn vriend, afgelopen augustus. Ik heb veel hulp gehad van vrienden om ons heen. Het afscheid overtrof ook mijn verwachting. We hadden live muziek, opwekkingsliederen en André Hazes door elkaar heen, want dat was zijn wens en paste bij zijn leven. Het klopte allemaal precies."

Waar ben je in je werk trots op?

"Als de naasten, ook vele jaren na dato, met een goed gevoel terug kijken op het afscheid. Dat is mijn missie. Als dat lukt ben ik tevreden."   

Hoe zie je jouw eigen afscheid voor je?

"Met een lach en een traan. Als kind wist ik al welke muziek ik bij mijn afscheid wilde laten horen. De songtekst van het lied Dust in the wind van Canvas vind ik erg mooi: 'Ik sluit mijn ogen slechts voor een moment en het moment is weg.' Hoe vergankelijk is het leven, in dit enorme universum zijn wij slechts een stofje in de wind. Dus laten we het beste maken van de tijd die ons gegeven is."

Contact met Joyce van Helden

Joyce van Helden

Joyce van Helden

Joyce gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Joyce Direct afspraak maken