Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Majon Heesen

Majon Heesen

9.9

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Heesen Uitvaartzorg.

Maak kennis met Majon Heesen

Majon vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

Ik kom op een heel emotioneel moment bij mensen binnen. Mensen delen dingen met mij die ze normaal gesproken nooit met een vreemde zouden delen. Het voelt voor mij als een eer om daar deel van uit te mogen maken.

Majon, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Het belangrijkste is dat ik goed kan luisteren. Ik luister niet alleen naar wat mensen zeggen, maar probeer ook vooral tussen de regels door te luisteren wat ze werkelijk willen. Dat lukt als je de tijd neemt voor de familie en aandacht voor hen hebt. Dan ‘hoor’ je ook de onuitgesproken wensen."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Toen ik als uitvaartverzorger begon, voelde dat als thuiskomen. Ik doe dit werk met enorm veel passie. Het is een voorrecht dat ik er in zo’n moeilijke periode voor de mensen kan zijn. Om ze te ondersteunen, te helpen. En echt de zorg uit handen te nemen."

Wat is het meest bijzondere afscheid dat je hebt verzorgd?

"Ik heb een uitvaart mogen begeleiden van een jonge man, halverwege de 30. Hij woonde in Rotterdam, maar wilde aan de andere kant van Nederland in zijn geboorteplaats begraven worden. Hij had een enorm grote vriendenkring. Samen met de familie hebben zij er een heel bijzonder afscheid van gemaakt. Tijdens de kerkdienst in Rotterdam speelde zijn eigen band live een nummer. Heel apart, een band in een kerk. Daarna ging iedereen, in een touringcar, mee naar zijn geboorteplaats. Onderweg klonk zijn favoriete muziek. Zelf werd hij vervoerd in een oude Volvo-station, waar de kist maar net in paste. Ook zijn eigen auto, zijn grote trots, reed in de stoet mee. Door al die persoonlijke dingen is het een heel indrukwekkend en mooi afscheid geworden. Helemaal ingevuld zoals hij was."

Waar ben je in je werk trots op?

"Ik ben trots dat ik dit werk mag doen en dat ik deel mag uitmaken van heel intieme momenten in de levens van de nabestaanden. Verder is het geweldig als alles goed en zoals afgesproken verlopen is, zodat de familie een dierbare herinnering heeft die zij verder met zich meedragen."

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

"Ik zou graag willen dat mijn leven gevierd wordt. Ik wil mijn dienst in een strandtent, heel informeel. Wat zitjes en statafels, lekkere hapjes, drankjes en mijn favoriete muziek. Allemaal niet te plechtig, gewoon zoals ik was. 2 uurtjes waarin mijn naasten herinneringen ophalen, waarna zij mij begeleiden naar mijn laatste plekje. En dan is het ook klaar. Misschien dat mijn naaste dierbaren gezamenlijk een hapje kunnen gaan eten. Maar als ze samenkomen en herinneringen ophalen wil ik er wel bij zijn, het is tenslotte mijn laatste feestje."

Columns

Onze uitvaartverzorgers doen er alles aan om het voor iedereen mogelijk te maken op een betekenisvolle manier afscheid te nemen. In hun dagelijkse werk, maken ze bijzondere en emotionele dingen mee. Hun ervaringen, gedachtegangen en bijzondere afscheidsverhalen delen ze met u in hun columns. Lees hier de columns van uitvaartverzorger Majon Heesen:

Contact met Majon Heesen

Yarden uitvaartverzorgster Majon Heesen

Majon Heesen

Majon gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Majon Direct afspraak maken