"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Rudolf Verver

Uitvaartverzorger Rudolf Verver Vaak zijn het de details en de persoonlijke inzet die het tot een onvergetelijk moment maken
Afspraak maken met Rudolf Verver?
Neem contact op met Yarden & Verver Uitvaartzorg.
K 078 642 6547 078 642 6547

Rudolf Verver is uitvaartverzorger bij Yarden & Verver Uitvaartzorg

Over Rudolf Verver

Wat kunt u als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik adviseer en help mensen graag bij de vele keuzes die er zijn bij het afscheid van hun dierbare. Het is belangrijk dat de rouwkaart, de ambiance in het rouwcentrum of de aula met kleine of grote rituelen past bij de naasten. Door mijn aanwezigheid ervaren mensen rust omdat alles in goede handen is en goed is doorgesproken. Dat geeft mensen ruimte om nader tot elkaar te komen tijdens die intensieve dagen rond een uitvaart.

Onze dienstverlening is er ook op gericht de mensen te ‘ontzorgen’ zodat ze tijd hebben voor elkaar en zich kunnen voorbereiden voor de plechtigheid.Mijn rol tijdens de uitvaartplechtigheid kan dan ook verschillend zijn. Heel aanwezig, waarbij ik de plechtigheid open met een welkomstwoord, muziek en sprekers aankondig, een in memoriam spreek en de afsluiting verricht. Of meer op de achtergrond en bijna niet zichtbaar. Maar altijd neem ik de regie om ervoor te zorgen dat alles goed en volgens verwachting verloopt.

Waarom heeft ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Je zou kunnen zeggen dat het vak mij heeft gekozen.

Heeft u een specialisme of een voorkeur?

Ik merk dat mijn aanpak mensen rust en vertrouwen geeft. Hiermee komen ze in hun kracht. Door de combinatie van de ruimte die ik creëer en hun eigen kracht, maken ze de juiste keuzes in de vorm en ambiance van het afscheid. Hierdoor beleven ze het afscheid op een unieke manier en kijkt men terug op een mooi en betekenisvol afscheid.

Welke uitvaart staat u het meeste bij?

Er zijn meerdere momenten tijdens uitvaarten waarbij ik ontroerd was door de invulling die mensen hier aan geven. Ik denk bijvoorbeeld aan een kleindochter die een prachtig lied zingt. Of een heel mooie beschilderde kist met bloemen uit eigen tuin. Een andere uitvaart was een keer op een avond met allemaal lampjes en fakkels op de wandeling er naartoe. Dat was een heel bijzondere ambiance.

Soms word je geraakt door de warme uitstraling en liefde van mensen. Vaak zijn het de details en de persoonlijke inzet die het tot een onvergetelijk moment maken.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

Ik ben een keer gevraagd een woorddienst te doen. Dat is een uitgebreid in-memoriam. Maar degene die ik in mijn voorbereiding sprak, kon bijna niets vertellen. Toen ontdekte ik dat de overledene actief was op social media en las daar een aantal berichten die veelzeggend waren over de overledene. Toen heb ik bij de plechtigheid een aantal openbare berichten van Facebook gedeeld in mijn speech en gezegd dat de auteurs hiervan wellicht aanwezig waren. Naderhand kwamen verschillende mensen naar mij toe. Ze vonden het geweldig dat hun bericht door mij werd gedeeld tijdens het afscheid.

Kunt u iets persoonlijks over uzelf vertellen?

Lezen doe ik graag, zoals de krant en ook boeken. Ook vind ik het heerlijk om op mijn motor te rijden. Een paar jaar geleden heb ik leren bridgen, Een geweldig leuke en uitdagende denksport die ik iedereen kan aanraden. Sporten mag ik ook graag doen. Daarnaast hou ik van gezellig samenzijn met anderen. Lekker kletsen met fijne muziek hoort daar ook bij.

Kunt u kort vertellen hoe uw uitvaart eruit moet zien?

Eigenlijk heb ik maar 2 wensen: liever in een lijkwade dan een uitvaartkist en met de nadruk op muziek in een informele setting.

Wat zeggen mensen, voor wie u een uitvaart hebt verzorgd, over u?

Regelmatig krijg ik een lief bedankje. Laatst kreeg ik nog een ontroerende brief van na een uitvaart die ik heb mogen regelen. De nabestaanden hadden, spijtig genoeg, de laatste jaren meerdere uitvaarten binnen de familie meegemaakt.

“… na een tijd vol hectiek en emotie volgend op het overlijden willen we jou graag onze dank betuigen. Allereerst voor de rustige en prettige wijze waarop je ons door het hele proces van afscheid nemen hebt geholpen. En vooral ook voor de ruimte die je ons gaf om op ‘eigen wijze’ deze uitvaart in te mogen vullen. Het heeft ons goed gedaan om op zo’n manier afscheid te kunnen nemen. Tevens waarderen we het prettige contact in een tijd waarin emoties soms hevig kunnen zijn….”

Tja, dan besef je weer wat je kunt betekenen voor een ander.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?