"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Peter Wessels

Uitvaartverzorger Peter Wessels Door goed te luisteren en mij in te leven, kan ik de uitvaart verzorgen die het beste past bij de gewoontes en levensstijl van de overledene en de wensen van de nabestaanden.

Afspraak maken met Peter Wessels?
Neem contact op met Yarden Zwolle .

038 421 4000
bedrijfsbureau.zwolle@yarden.nl


Peter Wessels is uitvaartverzorger bij Yarden Zwolle .

Over Peter Wessels

Klanten waarderen de uitvaarten van Peter gemiddeld met het cijfer 9,8.

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik wil zo goed mogelijk kennis maken met de families waar ik mag komen voor het verzorgen van de uitvaart. Door goed te luisteren en mij in te leven, kan ik de uitvaart verzorgen die het beste past bij de gewoontes en levensstijl van de overledene en de wensen van de nabestaanden. Zo wil ik ervoor zorgen dat de uitvaart perfect en heel natuurlijk verloopt. Wanneer de nabestaanden dit ook zo hebben ervaren, maakt mij dat een tevreden mens.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Ik ben opgegroeid in de uitvaartzorg. Mijn ouders hadden een moderne en innovatieve uitvaartonderneming. Na mijn schooltijd wilde ik zo snel mogelijk in het bedrijf van mijn ouders werken. Nadat ik mijn rijbewijs had gehaald, ben ik gelijk begonnen met rouwritten rijden.

Mijn eerste uitvaart voerde ik uit toen ik nog net geen 19 jaar was. Samen met mijn vader verzorgden wij zo´n 350 uitvaarten per jaar. Nadat ik enige jaren in een andere branche heb gewerkt, ben ik weer teruggekeerd in de uitvaartzorg. Ik vind het mooi om nu als uitvaartverzorger vanuit Yarden iets voor de mensen te mogen betekenen.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Ik ben inzetbaar voor diverse soorten uitvaarten. Ik heb gewerkt vanuit verschillende culturele achtergronden. Dit maakt het werk voor mij divers en hierdoor valt er ook altijd genoeg te leren.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Ik was 21 jaar toen een oud schoolvriendje van mij verongelukte. Ik heb de laatste verzorging gedaan, zelf de uitvaart aangenomen en deze van begin tot het einde begeleid. De uitvaart verliep prima en stijlvol. Maar op deze wijze je klasgenootjes en vrienden van vroeger terug zien op de uitvaart, maakte dat ook wel een heftige ervaring.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

In het najaar hebben we eens op een begraafplaats met twee volgwagens in de modder vastgezeten. Een landbouwer uit de omgeving heeft ons met zijn tractor moeten “bevrijden”. Hilariteit alom bij de nabestaanden; ze zagen de humor er gelukkig wel van in.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik ben spontaan en enthousiast en op z'n tijd kan ook wat meer introvert zijn. Ik hou van sporten en op het water zijn. Als familiemensen vinden mijn vrouw en ik het heerlijk wanneer onze twee studerende kinderen in het weekend gezellig thuiskomen. Dan kook ik lekker voor ze.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Ik wil graag worden begraven op een natuurbegraafplaats. De plechtigheid mag in familiekring plaatsvinden. Ik heb daarbij geen speciale wensen, want voor mij is een eenvoudige uitvaart voldoende.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Mensen zeggen wel eens dat ik rustig overkom en met een oog voor detail een uitvaart kan regelen zoals de nabestaanden dat hebben gewenst.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?