"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Astrid Wouda

Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken.

Afspraak maken met Astrid Wouda?
Neem contact op met Yarden & Wouda Uitvaartzorg.

0299 407 698
waterland@yarden.nl


Astrid Wouda is uitvaartverzorger bij Yarden & Wouda Uitvaartzorg.

Over Astrid Wouda

Uitvaartverzorger Astrid Wouda, van Yarden & Wouda Uitvaartzorg in Purmerend. Wat vindt zij belangrijk in haar vak, wat raakt haar en hoe ziet ze haar eigen uitvaart? Maak kennis met Astrid Wouda.

Astrid, wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik heb een persoonlijke manier van omgaan met de nabestaanden, waardoor ik na de uitvaart vaak het compliment krijg dat ik net één van de familieleden was. Verder probeer ik de familie zoveel als mogelijk te ontzorgen, door bijvoorbeeld het verzamelen van hun muziekkeuzen, door tijden af te spreken zoals door de familie gewenst en altijd bereikbaar voor hen te zijn."

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Door het overlijden van mijn broer. Daarna heb ik de overstap gemaakt van accountmanager naar uitvaartverzorger."

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

"Ik houd rekening met alle verschillende culturen en pas mij aan aan de wensen of de cultuur van de overledene en de familie."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van een dame die zelf een Fries paard had. Tijdens de gesprekken die we hadden voor haar overlijden, bleek dat ze de grote wens had dat zij met een koets naar de begraafplaats zou worden gebracht en dan langs de manege zou rijden waar haar eigen paard stond. Terwijl wij met de koets langs haar paard reden, begon deze te hinniken."

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

"Ik heb een keer meegemaakt dat er zoveel waxinelichtjes bij elkaar waren gezet, dat er plotseling één grote vlam ontstond. Toen het vuur was gedoofd, ging de zoon weer door met zijn speech en hij begon met de fantastische zin: 'nou pa, je crematie was bijna eerder begonnen dan gepland'."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilliger en ga ik regelmatig met oudere mensen wandelen. Op dat moment worden er mooie verhalen verteld, vaak over vroeger."

Kun je kort vertellen hoe jouw eigen uitvaart eruit moet zien?

"Ik hoop dat ik de mogelijkheid krijg om kort voor mijn overlijden een feest te geven waarbij iedereen afscheid van mij kan nemen en ik dan na mijn overlijden alleen door mijn gezin naar het crematorium wordt gebracht."

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Dat ik een warm persoon ben en goed kan luisteren."

Bijzondere verhalen

'Een goed afscheid helpt je verder.’ Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere verhalen van Astrid Wouda.

Uitvaartwensen vastleggen/voorregeling

Steeds vaker stellen mensen hun persoonlijke wensen voor de uitvaart op. Dat kan confronterend zijn, maar het geeft ook rust en duidelijkheid. Ik sta open voor een persoonlijk gesprek over uw uitvaart, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Samen nemen wij uw wensen door en ik help u bij het maken van soms moeilijke keuzes. Als u dat wilt, zetten we uw wensen op papier. Ik ben er voor u, maar ook voor uw naasten. Want een goed en passend afscheid is belangrijk; voor het moment zelf, maar ook om later op terug te kunnen kijken.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?