"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid ├ęcht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid ├ęcht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Remco Meijerink

Yarden uitvaartverzorger Remco Meijerink Met een ode aan het leven afscheid nemen. Daar help ik graag bij.
Afspraak maken met Remco Meijerink?
Neem contact op met Yarden Hilversum.
K 035-624 25 48 035-624 25 48

Remco Meijerink is uitvaartverzorger bij Yarden Hilversum, bij Yarden Utrecht, bij Yarden Lelystad, en bij Yarden Amersfoort

Over Uitvaartverzorger Remco Meijerink

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik probeer rust te brengen, helderheid te geven en voorbij de vraag te luisteren. Ik kom dus niet meteen met een lijstje met vragen. Niet alles hoeft direct duidelijk te zijn. Vaak komen we tijdens het regelgesprek al pratend juist verder dan de gebruikelijke wensen en komen we zo samen tot een echt mooi en passend afscheid.

Soms heeft de familie al goed over het afscheid nagedacht en bied ik alleen op grote lijnen ondersteuning. Dan ben ik er waar nodig, maar minder op de voorgrond. Soms alleen voor advies, om het overzicht te bewaken of voor de logistieke taken. In andere gevallen wil de familie juist wel wat meer sturing en dan bied ik hulp tot in detail.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Voor mij was het een optelsom van interesse, achtergrond, levenservaring en gelegenheid. Toen ik twee vacatures zag, werd mijn interesse gewekt. Ik kon uiteindelijk zelfs kiezen uit die twee vacatures, heel luxe. Het werk in al zijn diversiteit, en soms complexiteit, bleek heel goed bij me te passen.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

In principe maakt het mij niet zoveel uit. Ik heb ruime ervaring en ben flexibel. Is er op het laatste moment nog een wijziging nodig? Dan pas ik me daar goed op aan. Ik ben in mijn element wanneer ik moet schakelen in verschillende situaties tijdens een uitvaart. Mijn voorkeur gaat ook uit naar verschillende, soms onbekende locaties.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik ben vader van 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

In de praktijk zie ik dat 'klein en intiem' erg mooi kan zijn. Daar zou ik dan eerder voor kiezen dan voor een grote plechtigheid met iedereen erbij. Ik vind begraven een mooi ritueel. Livemuziek zou daar wat mij betreft goed bij passen.

Wat zeggen mensen, voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Vaak hoor ik dat men het fijn vindt dat ik er ook op de dag van de uitvaart bij was. Complimenten krijg ik over dat ik vriendelijk ben, wat lucht kan brengen in een serieuze situatie. En dat ik rustig blijf, me flexibel opstel en ik daar ben waar nodig. Soms langs de zijlijn, soms wat dichterbij.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?