Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Remco Meijerink

Remco Meijerink

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden Utrecht, bij Yarden Hilversum, bij Yarden Amersfoort en bij Yarden Lelystad.

Over Remco Meijerink

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik probeer rust te brengen, helderheid te geven en voorbij de vraag te luisteren. Ik kom dus niet meteen met een lijstje met vragen. Niet alles hoeft direct duidelijk te zijn. Vaak komen we tijdens het regelgesprek al pratend juist verder dan de gebruikelijke wensen en komen we zo samen tot een echt mooi en passend afscheid.

Soms heeft de familie al goed over het afscheid nagedacht en bied ik alleen op grote lijnen ondersteuning. Dan ben ik er waar nodig, maar minder op de voorgrond. Soms alleen voor advies, om het overzicht te bewaken of voor de logistieke taken. In andere gevallen wil de familie juist wel wat meer sturing en dan bied ik hulp tot in detail.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Voor mij was het een optelsom van interesse, achtergrond, levenservaring en gelegenheid. Toen ik twee vacatures zag, werd mijn interesse gewekt. Ik kon uiteindelijk zelfs kiezen uit die twee vacatures, heel luxe. Het werk in al zijn diversiteit, en soms complexiteit, bleek heel goed bij me te passen.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

In principe maakt het mij niet zoveel uit. Ik heb ruime ervaring en ben flexibel. Is er op het laatste moment nog een wijziging nodig? Dan pas ik me daar goed op aan. Ik ben in mijn element wanneer ik moet schakelen in verschillende situaties tijdens een uitvaart. Mijn voorkeur gaat ook uit naar verschillende, soms onbekende locaties.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik ben vader van 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

In de praktijk zie ik dat 'klein en intiem' erg mooi kan zijn. Daar zou ik dan eerder voor kiezen dan voor een grote plechtigheid met iedereen erbij. Ik vind begraven een mooi ritueel. Livemuziek zou daar wat mij betreft goed bij passen.

Wat zeggen mensen, voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Vaak hoor ik dat men het fijn vindt dat ik er ook op de dag van de uitvaart bij was. Complimenten krijg ik over dat ik vriendelijk ben, wat lucht kan brengen in een serieuze situatie. En dat ik rustig blijf, me flexibel opstel en ik daar ben waar nodig. Soms langs de zijlijn, soms wat dichterbij.

Mijn collega's

Contact met Remco Meijerink

Yarden uitvaartverzorger Remco Meijerink

Remco Meijerink

Remco gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Remco Direct afspraak maken