"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger René Heijnen

Met hart voor de nabestaanden en betrokkenheid bij de uitvaart.

Afspraak maken met René Heijnen?
Neem contact op met Uitvaartverzorging Den Haag e.o..

070 325 7955
uvz.ned@yarden.nl


René Heijnen is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Den Haag e.o..

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger René Heijnen?

René: "Regelmatig krijg ik een kaartje toegestuurd waarin de familie mij bedankt voor de enorme steun. De rust die ik uitstraal en het luisterende oor waar in deze moeilijke tijd zoveel behoefte aan is.

Een keer is me iets heel bijzonders overkomen, dat mij een beetje deed kleuren. De weduwe sprak zelf in de aula tijdens de plechtigheid en vertelde de gasten wat een steun ze aan mij heeft gehad bij het regelen van de uitvaart. Ze riep mij naar voren om mij voor te stellen en een applaus te geven. Tot slot heeft ze haar gasten gezegd mij te bellen in het geval van een overlijden in de toekomst."

Waarom is René uitvaartverzorger geworden?

René: "Ik ben er in 1985 eigenlijk ingegroeid door mijn werk in het verzorgen en vervoeren van de overledenen. Toen mij in 1989 werd gevraagd om de overstap te maken naar de functie van uitvaartverzorger, ben ik de opleiding STIVU gaan volgen en aan het werk gegaan in Rotterdam. In 1996 ben ik door een uitvaartorganisatie in Leiden gevraagd om in Leiden en omgeving te komen werken. Daarna ben ik, door allerlei overnames, in Den Haag aan het werk gegaan. De wensen zijn, heb ik gemerkt, wel erg afhankelijk van de regio waar je werkt.

Het werk is als een warme deken voor me en heb dit de afgelopen 30 jaar met heel veel passie en betrokkenheid gedaan. Door een reorganisatie bij mijn vorige werkgever ben ik een halfjaar gedwongen zonder werk geweest. Ik ben dan ook enorm blij dat Yarden Uitvaartzorg Den Haag e.o. mij de kans heeft gegeven mijn werk weer uit te voeren."

Wat kan uitvaartverzorger René voor u betekenen?

René: "Ik hoop voor de nabestaanden een steun te zijn om een uitvaart zo vorm te geven dat deze in zijn geheel past bij het gedachtegoed van de familie en de overledene. Door mezelf op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche en de uitgebreide mogelijkheden bij Yarden zal ik samen met de familie de uitvaart vormgeven. Ik voel me betrokken bij de familie die mij het vertrouwen geeft om dit hele intieme moment te mogen verzorgen. De familie heeft dan ook vanaf het moment van regelen tot en met de uitvaart mijn volledige aandacht. Na de uitvaart zal ik de familie nogmaals benaderen en ze indien gewenst wegwijs maken in de mogelijkheden die er zijn om met het verlies om te gaan, ze wijzen op de samenwerking die we hebben met bijvoorbeeld de steenhouwer.

Ik ben me bewust van het verdriet en de kwetsbaarheid van de familie en ga zorgvuldig om met deze emotie. Het aanleggen van een dossier is voor mij een handvat voor de gemaakte afspraken en zal ik altijd met zorg doen."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u René inschakelen?

René: "Ik kan wel zeggen dat door de jaren heen er al heel wat vragen op me zijn afgekomen, waarvan je in 1e instantie denkt.... dit kan niet. Maar door mijn jarenlange ervaring en het bijhouden van vakgerelateerde informatie, weet ik aardig de weg en de mensen te vinden die mij en de familie kunnen helpen om de uitvaart geheel naar hun wens mogelijk te maken. Ook bij een uitvaart vanuit een andere cultuur weet ik me staande te houden. Ik weet ook heel goed mijn grenzen te bewaken en schakel indien nodig elders hulp in om de uitvaart volgens de gewenste rituele te verzorgen."

Welke uitvaart staat René het meeste bij?

René: "Een uitvaart van een jonge vrouw die haar man en 2 kinderen moest loslaten. Na de begrfenis vertelde de echtgenoot mij: "over een half jaar bent u hier weer, voor mijn uitvaart, want ook ik ben uitbehandeld." Na een paar maanden heb ik inderdaad ook die uitvaart mogen verzorgen."

Contact

René Heijnen werkt als uitvaartverzorger voor Yarden in Den Haag en Rijswijk, vanuit onze locatie Nieuw Eykenduynen.

Neem contact op


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?