"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid ├ęcht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid ├ęcht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Rianne Pomper-Oechies

Uitvaartverzorger Rianne Pomper- Oechies Door liefde, aandacht en zorg een passend afscheid voor iedereen.
Afspraak maken met Rianne Pomper-Oechies?
Neem contact op met Yarden Dedemsvaart .
K 088-9273720 088-9273720

Rianne Pomper-Oechies is uitvaartverzorger bij Yarden Dedemsvaart , bij Yarden Zwolle , bij Yarden Hoogeveen, Emmen, Coevorden, bij Uitvaartverzorging Zuidwest Drenthe, bij Uitvaartverzorging Reestdal, en bij Uitvaartverzorging Steenwijkerland - Westerveld

Over Rianne Pomper-Oechies

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Doordat ik een open houding heb en goed kan luisteren, kan ik samen met de familie een passend afscheid organiseren. Meedenken, maar de familie ook zoveel mogelijk zelf laten organiseren vind ik belangrijk. Het zorgt ervoor dat zij zelf iets kunnen 'doen'. Dit helpt hen bij het rouwproces. Het organiseren gaat mij goed af. En door mijn inlevingsvermogen kan ik me goed op de familie afstemmen.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Als kind had ik al veel interesse in alles wat met uitvaarten te maken had. Na 12,5 jaar in de telecomsector te hebben gewerkt, koos ik heel bewust voor de opleiding tot uitvaartbegeleider. Ik ervaar het als zeer bijzonder om mensen te mogen begeleiden in een kwetsbare periode van hun leven.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Ik heb nog geen specifieke voorkeur voor bepaalde soorten uitvaarten. Ik sta open voor alle mensen, wensen en geloofsovertuigingen. Voor mij is ieder mens uniek.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Dat betreft een man van tegen de 90 die zijn vrouw verloor. Zijn vrouw bleef thuis opgebaard. Elke dag nam hij een beetje afscheid en bedankte hij haar daarbij. Hij draaide haar muziek en samen met zijn dochters haalde hij herinneringen op. De kamer stond vol foto's van haar. Een ode aan zijn vrouw.

Op de dag van de uitvaart nam hij afscheid. Een laatste keer aanraken, een kus en toen sloten we de kist. We reden vervolgens in alle stilte naar de kerk.

Toen ik naar hem keek zag ik dat de man rust uitstraalde. Hij bleef zorgzaam voor haar tot op het allerlaatste moment op de begraafplaats en vertrok daarna samen met zijn dochters. Het was zo bijzonder om de liefde te zien van deze meneer, zo ontroerend.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan vakanties of weekendjes weg met mijn gezin. Verder lees ik graag. En ik mag graag vertoeven op het water. Onze zomervakantie brengen we graag door in Spanje.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Mijn eigen uitvaart mag zijn zoals mijn man en kinderen dat willen. Ik laat hen beslissen. Ik houd van strand en zee, dus dat zou wel een thema zijn waar ze mee verder kunnen. Zij moeten er een 'goed' gevoel over hebben en mee verder kunnen.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Dat ze mijn rust als prettig hebben ervaren. En dat ik hen kon ontzorgen door de uitvaart goed te regelen, door met ze mee te denken en echt betrokken te zijn.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?