"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Rita Markslag

Pas als je goed luistert, hoor je wat de nabestaanden écht willen.
Afspraak maken met Rita Markslag?
Neem contact op met Yarden Arnhem.
K 088 927 3790 088 927 3790

Rita Markslag is uitvaartverzorger bij Yarden Arnhem, bij Yarden Hengelo, bij Yarden Deventer, bij Yarden Dedemsvaart , bij Crematie of begrafenis regelen in regio Enschede, bij Uitvaartverzorging Dinkelstreek, en bij Uitvaartverzorging in Almelo

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Rita?

Dat Rita professioneel en betrouwbaar is en hen persoonlijke aandacht geeft. Rita: "Ik hoor ook vaak dat ik mensen het vertrouwen geef dat alles goed komt en dat ik goed luister." Mensen beoordelen de uitvaarten van Rita gemiddeld met het cijfer 9,7.

Waarom is Rita uitvaartverzorger geworden?

"Ik ben uitvaartverzorger geworden nadat een paar van mijn familieleden zijn overleden", vertelt Rita. "Door hun uitvaarten kwam ik op het idee om zelf in de uitvaartverzorging te gaan werken. Tijdens de opleiding tot uitvaartverzorger heb ik stage gelopen in het mortuarium van een ziekenhuis. Hier blijven lichamen van mensen die zijn overleden tot aan de begrafenis of crematie. Inmiddels doe ik dit werk alweer meer dan 17 jaar."

Wat kan uitvaartverzorger Rita voor u betekenen?

Rita: "Als uitvaartverzorger is het mijn taak om de familie te helpen bij het organiseren van de uitvaart. Voor de uitvaart luister ik goed naar de wensen van de familie en vertel ik wat er allemaal mogelijk is. Als de familie aangeeft wat zij wil, dan ik regel het. Tussen de voorbereidingen en de uitvaart begeleid ik de familie. En een paar weken na de uitvaart neem ik contact op met de familie. Dan vraag ik hoe het gaat en of ik nog iets kan doen."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Rita inschakelen?

"Alle families die een dierbare hebben verloren, help ik graag", aldus Rita. "Ik heb geen specialisme of voorkeur voor een bepaalde uitvaart."

Welke uitvaart herinnert Rita zich nog goed?

De uitvaart van een militair die in Afghanistan een ongeluk kreeg. En de uitvaarten van 3 zusjes die alle drie overleden aan kanker. "Ook uitvaarten van jonge kinderen vergeet ik niet snel", vertelt Rita.

Contact met Rita Markslag - van Laar

Rita werkt als uitvaartverzorger bij Yarden Uitvaartverzorging in Hengelo.

Neem contact op

Onze uitvaartverzorgers in Hengelo

Ik ben er voor mensen. In hun diepste verdriet en kwetsbaarheid. Maak kennis
Pas als je goed luistert, hoor je wat de nabestaanden écht willen. Maak kennis

Columns uitvaartverzorger Rita Markslag

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van Rita Markslag:

Heeft u vragen aan Rita Markslag naar aanleiding van een column? Mail uw vraag naar rita.markslag@yarden.nl.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?