Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Rita Markslag-van Laar

Rita Markslag-van Laar

9.7

Is uitvaartverzorger bij Yarden Hengelo.

Over Rita Markslag-van Laar

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Rita? Dat Rita professioneel en betrouwbaar is en hen persoonlijke aandacht geeft. Rita: "Ik hoor ook vaak dat ik mensen het vertrouwen geef dat alles goed komt en dat ik goed luister." Mensen beoordelen de uitvaarten van Rita gemiddeld met het cijfer 9,7.

Waarom is Rita uitvaartverzorger geworden?

"Ik ben uitvaartverzorger geworden nadat een paar van mijn familieleden zijn overleden", vertelt Rita. "Door hun uitvaarten kwam ik op het idee om zelf in de uitvaartverzorging te gaan werken. Tijdens de opleiding tot uitvaartverzorger heb ik stage gelopen in het mortuarium van een ziekenhuis. Hier blijven lichamen van mensen die zijn overleden tot aan de begrafenis of crematie. Inmiddels doe ik dit werk alweer meer dan 17 jaar."

Wat kan uitvaartverzorger Rita voor u betekenen?

Rita: "Als uitvaartverzorger is het mijn taak om de familie te helpen bij het organiseren van de uitvaart. Voor de uitvaart luister ik goed naar de wensen van de familie en vertel ik wat er allemaal mogelijk is. Als de familie aangeeft wat zij wil, dan ik regel het. Tussen de voorbereidingen en de uitvaart begeleid ik de familie. En een paar weken na de uitvaart neem ik contact op met de familie. Dan vraag ik hoe het gaat en of ik nog iets kan doen."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Rita inschakelen?

"Alle families die een dierbare hebben verloren, help ik graag", aldus Rita. "Ik heb geen specialisme of voorkeur voor een bepaalde uitvaart."

Welke uitvaart herinnert Rita zich nog goed?

De uitvaart van een militair die in Afghanistan een ongeluk kreeg. En de uitvaarten van 3 zusjes die alle drie overleden aan kanker. "Ook uitvaarten van jonge kinderen vergeet ik niet snel", vertelt Rita.

Columns uitvaartverzorger Rita Markslag-van Laar

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van Rita Markslag:

Heeft u vragen aan Rita Markslag naar aanleiding van een column? Mail uw vraag naar rita.markslag@yarden.nl.

Mijn collega's

Contact met Rita Markslag-van Laar

Rita Markslag-van Laar

Rita gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Rita Direct afspraak maken