Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ronald Tiemes

Ronald Tiemes

9.5

Is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging IJsseldelta, bij Uitvaartverzorging Steenwijkerland - Westerveld, bij Yarden Apeldoorn, bij Yarden Zwolle, bij Yarden Deventer, bij Yarden Emmeloord en bij Yarden Kampen en Dronten.

Over Ronald Tiemes

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Ik ben iemand die staat voor de belangen van de nabestaanden, zonder zelf op de voorgrond te treden. Ik ben warm, persoonlijk en beleefd.

Waar nodig, probeer ik op een prettige, rustige en meedenkende manier te 'ontzorgen', waarbij ik ook let op de kleine details. Op die wijze zorg ik voor rust en ruimte voor de nabestaanden om op een waardige, eigen manier afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Het beroep van uitvaartverzorger gaat veel verder dan werk. Inmiddels werk ik alweer enkele jaren binnen de uitvaartbranche. In de begintijd zag en hoorde ik, vanaf de zijlijn, heel veel waardoor je een bijzonder goed beeld krijgt van wat er tijdens een afscheid allemaal gebeurt. Maar ook hoe bepaalde zaken ervaren worden en hoe dat door en voor de nabestaanden naar wens vervuld kan worden.

Door diverse collega's binnen mijn werkgebied werd ik er op een gegeven moment op gewezen dat ik de juiste persoon op de juiste plek zou zijn als ik de regie als uitvaartverzorger zelf op mij zou nemen. En dat klopte, want ik doe daarom 'mijn werk' met heel veel liefde en passie.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Ik heb geen specialisme of voorkeur voor een soort uitvaart. Het belangrijkste voor mij is dat alles, binnen de aanwezige mogelijkheden, verloopt naar wens van de overledene en zijn/haar nabestaanden.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Iedere uitvaart is uniek. De band die ik met nabestaanden opbouw in de korte periode dat ik hen mag bijstaan, blijven mij veel meer bij dan het moment van de uitvaart. Soms vergelijk ik mijn beroep met die van een kraamverzorgster. Ook zij hebben een heel korte en intense band met de familie. Waarbij de familie na die tijd nog jaren terugdenkt aan dat ene bijzondere moment.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik houd van mensen, van dieren en van de natuur. In combinatie met mijn plezier om dingen te organiseren, komt dat in mijn werk goed van pas.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Mijn eigen uitvaart vindt plaats in besloten, informele kring. Mensen die mij liefhebben en mensen die mijn naasten liefhebben gun ik de optimale tijd en ruimte om goed afscheid van mij te kunnen nemen. Op die wijze hoop ik dat zij een goed gevoel overhouden aan één van de moeilijkste dingen in een mensenleven.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Uit reacties van nabestaanden blijkt dat ze mij vaak prettig in de omgang en meedenkend vinden, dat ik goede begeleiding bied en dat ik goed op de achtergrond aanwezig kan zijn. En reacties als deze bijvoorbeeld:

- 'We zijn door Ronald erg goed en professioneel ondersteund tijdens de voorbereidingen en de uitvaart."
- "De ontzorging, het denken aan details en de coulance die is toegepast, waren geweldig."

Mijn collega's

Contact met Ronald Tiemes

Ronald Tiemes

Ronald gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Ronald Direct afspraak maken