Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Servio Switzer

Servio Switzer

9.5

Is uitvaartverzorger bij Yarden Amsterdam en bij Yarden Alkmaar, Den Helder, Schagen.

Over Servio Switzer

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Als uitvaartverzorger help ik u over de eerste hordes te komen bij een overlijden. Er zullen de aankomende tijd nog vele volgen waar u, als naaste, onontkoombaar aan wordt blootgesteld. Ik kom u daarom zoveel mogelijk helpen en daar waar nodig zaken van u overnemen. Denk hierbij aan het verzorgen van de opbaring, locaties vastleggen, kaarten maken, de logistieke aspecten van de uitvaart regelen en de akte van overlijden voor u regelen.

Tijdens ons eerste gesprek zullen wij al veel stappen maken. Wat zeker even aanpakken is maar daarna ook veel rust geeft. Hierdoor kunt u zich richten op uw rouwverwerking en de voorbereidingen voor de persoonlijke uitvaart die u wenst voor uw dierbare.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

Ik werk sinds mijn 15e in de dienstverlening. In al deze jaren staan de persoonlijke verhalen van mensen mij nog altijd het meeste bij. Het waren die momenten dat je je eigen werk extra waardeert en met liefde uitvoert. Toen ik begin 2021 de kans kreeg om bij Yarden te werken, was dat een mooie volgende stap in mijn dienstverleningscarrière. Deze branche staat volledig in dienst van de persoonlijke momenten van families en mijn werk voor deze families doe ik dan ook met liefde. Ik borduur voort op de dingen die er volgens mij toe doen. En dat komt goed tot zijn recht bij het vak als uitvaartverzorger.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Dat was bij een kleine zeer intieme uitvaartplechtigheid in een familiekamer.

De zoon van de overledene voerde het woord. De familie had besloten alles zelf te leiden en ik zat achter in de familiekamer. In 90 minuten nam de zoon iedereen mee terug in de tijd, terug naar het leven van zijn moeder en hoe haar reis over de wereld eruitzag. Met bijval van zijn vader om de persoonlijke momenten in te kleuren, zoals de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten en de eerste keer dansten. De zoon en vader vertelden zo mooi dat ik echt heb zitten genieten van hoe zij invulling gaven aan het afscheid van hun moeder. Het was voor mij een eer om erbij te mogen zijn.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Mijn man en ik wonen op een woonark in de Zaanstreek. Wij hebben 2 honden en een kat en genieten heerlijk van ons plekje op het water. Thuiskomen voelt na al die jaren nog steeds als aankomen bij je vakantiehuisje. Ik fitness graag en ben altijd wel bezig met gezonde voeding. Al zeg ik niet graag nee tegen een hele pint Ben en Jerry’s op de bank, terwijl we lekker urenlang Netflix kijken.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Voor mijn eigen uitvaart wens ik dat mijn naasten kiezen wat bij hen past, het is misschien wel meer hun afscheid dan dat van mij. Ik wil geresomeerd worden en dat nabestaanden mijn leven vieren. Het zal ondanks zware periodes mooi zijn geweest en dat mag terugkomen op mijn uitvaart. Op een manier die zij mooi vinden met muziek waar zij mooie herinnering aan hebben, om welke reden dan ook. Als ze deze mooi inleiden, dan denk ik dat ik heel tevreden mee zal kijken van bovenaf.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Wat ik misschien wel het mooiste compliment vond, was toevallig van de zoon die in 90 minuten een reis terug in de tijd met ons maakte.

Hij bedankte mij voor de goede zorg en het vertrouwen dat ik hem gaf. Hij voegde daar aan toe: “Als ik door pech onderweg mijn moeders uitvaart had moeten missen en jij had moeten voordragen, dan weet ik zeker dat het alles zou zijn wat zij verdiende”. Ik dacht eerst bij mijzelf: nou ik had natuurlijk nooit die reis kunnen maken. Maar zag later in dat het om vertrouwen ging. Dat voelde fijn aan.

Andere zeiden, en die zijn zeker niet minder dierbaar, dat ik warm en respectvol ben, eervol handel en dat de families vonden “dat ze in goede handen waren”.

Contact met Servio Switzer

Uitvaartverzorger Servio Switzer

Servio Switzer

Servio gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Servio Direct afspraak maken