"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Sido Post

Sido Post Mensen helpen in een tijd waarin ze het moeilijk hebben, dat wat dit werk zo mooi maakt.

Afspraak maken met Sido Post?
Neem contact op met Yarden Leeuwarden.

058 212 3990
bedrijfsbureau.friesland@yarden.nl


Sido Post is uitvaartverzorger bij Yarden Leeuwarden.

Over Sido Post

Klanten waarderen de dienstverlening van Sido Post gemiddeld met het cijfer 9,3.

Wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

Het is wat cliché: maar toch is het helpen van mensen, in een tijd waarin ze het moeilijk hebben, dat wat dit werk zo mooi maakt. Het eerste gesprek met families vind ik het mooiste. Helemaal blanco binnenkomen en je aanpassen aan hoe mensen zijn. Je binnen een zo kort mogelijke tijd een beeld vormen van hoe mensen zijn op basis van wat je hoort, ziet en voelt. Dat kun je niet leren, dat moet je kunnen.

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

De interesse voor de uitvaartwereld was er al in mijn tienerjaren. En in mijn privéleven kwam ik er van dichtbij al vroeg mee in aanraking. Anderhalf jaar geleden heb ik het concreet gemaakt en ben ik de opleiding tot uitvaartverzorger gaan volgen.

Ik ben mijn werkende leven begonnen in het onderwijs en heb daarna in de ICT gewerkt. Die laatste baan was ook weer gerelateerd aan het onderwijs, dus in die wereld heb ik wel wat ervaring. Werken op een school is ook mensenwerk. Dat komt overeen met het werken in de uitvaartbranche.

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

Ik vind het belangrijk om breed inzetbaar te zijn. Bijzondere uitvaarten, en uitvaarten vanuit een andere cultuur, vormen voor mij een extra uitdaging. En ik hou van uitdagingen.

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

Vlak voor de zomer verzorgde ik een uitvaart van een meneer uit Leeuwarden. Nog niet zo oud, met twee kinderen van mijn leeftijd. Met sommige families klikt het vanzelf en dat was met deze mensen zeker het geval. Er is veel gebeurd in deze week, de ene onverwachte ontwikkeling na de andere. Ik heb in zeer korte tijd een sterke band met deze mensen opgebouwd. Tijdens de uitvaart werd ik voor de ogen van 80 mensen uitgebreid bedankt door de dochter. Dat was heel bijzonder.

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

Onverwachte dingen gebeuren vaak genoeg, maar iets grappigs of raars heb ik nog niet meegemaakt. Hooguit een kist die niet wil dalen of een rouwauto die te laat is. Maar met een beetje creativiteit los je alles op.

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

Mijn grootste hobby is mijn oude Land Rover. Die heb ik zelf opgeknapt en omgebouwd tot camper. ’s Zomers maak ik hiermee lange reizen door Europa.

Kun je kort vertellen hoe jouw uitvaart eruit moet zien?

Ik wil zonder kist gecremeerd worden. Verder vind ik het heel belangrijk dat mijn nabestaanden de kans hebben zelf mijn afscheid vorm te geven. Dat is een stukje verwerking. Ik wil daarom niet al te veel vastleggen.

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd, over jou?

Ik vraag na afloop altijd aan families hoe het gegaan is, of er zaken zijn die ze liever anders hadden gezien of dat er iets minder goed is gegaan. Gelukkig krijg ik vooral veel positieve reacties.

Mocht er toch iets verkeerd gaan, dan moet je niet bang zijn hierover in gesprek te gaan en eventueel excuses te maken. Mensen waarderen dat.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?