Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Eric Kempkens

Eric Kempkens

0

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Golsteijn Uitvaartzorg.

Over Eric Kempkens

Eric, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

Na een overlijden komt er veel op nabestaanden af. Ik ben een luisterend oor voor de familie en ik neem de tijd om samen met de nabestaanden na te denken over een passend afscheid. Ik geef mensen de ruimte en alle vrijheid, ik bepaal niet wat een goede uitvaart is.  Mijn creativiteit en mijn vermogen anderen te inspireren, helpt om de juiste keuzes te maken. Ik vind het belangrijk dat een afscheid passend is, zowel bij de wensen van de overledene als bij de wensen van de nabestaanden. Mijn ervaring als programmamaker bij de Limburgstalige TV zender TVL maakt een dienst in het Limburgs dialect mogelijk. Hierdoor kan een afscheid gerealiseerd worden dat ook in taal en cultuur dicht bij de overledene en zijn familie staat. 

Mooie van het beroep van uitvaartverzorger?

Ik spreek graag over afscheidszorg en zie me zelf meer als uitvaartbegeleider. Elke uitvaart is voor mij een tijdelijke, maar intensieve en persoonlijke verbintenis die ik met nabestaanden aanga, die uitmondt in een persoonlijke uitvaart. Het organiseren van een afscheid vergelijk ik wel vaker met het maken van mijn wekelijkse tv-programma. Ook een uitvaart moet goed geregisseerd zijn en net als in een live tv uitzending moet alles in één keer goed gaan. Er moet zeker ook veel administratief geregeld worden. Maar voor de nabestaanden staat toch vooral de professionele zorg voor de afscheidsdienst en de persoonlijke aandacht in de dagen die eraan voorafgaan, centraal.

Wat is het meest bijzondere afscheid dat je hebt verzorgd?

Ieder afscheid is bijzonder omdat het uiteindelijk een spiegel vormt van de wensen en ideeën van de familie. Zelf de rouwauto rijden – wat mogelijk is bij Yarden en Golsteijn - is altijd een prachtige en bijzondere ervaring. Net als een afscheidsdienst op een ander locatie dan bijvoorbeeld kerk of crematorium. Een zeer bijzondere ervaring is om een afscheid inhoudelijk voor te bereiden met iemand bij leven, die weet dat hij binnenkort komt te overlijden. De toespraak, de rouwkaarten en de nagedachteniskaartjes krijgen dan wel een zeer bijzondere betekenis.

Waar ben je in je werk trots op?

Voor mij is het vanzelfsprekend dat je als uitvaartleider de mensen uit je eigen directe omgeving bijstaat. Als “jóng van de Waereldsjtad” ken ik de lokale cultuur en tradities en spreek ik de taal van de inwoners van de Westelijke Mijnstreek. Ik ben trots als nabestaanden achteraf zeggen dat het afscheid mooi en geheel passend was. Trots als we die eenmalige kans om goed afscheid te nemen, samen optimaal hebben benut.

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

Graag sta ik bij mijn eigen overlijden stil bij het afscheid zelf, maar nog meer zou ik willen stilstaan bij het vieren van het leven dat ik gehad heb.

Mijn collega

Contact met Erik Kempkens

Uitvaartverzorger Eric Kempkens denkt met u mee

Eric Kempkens

Eric gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Eric Direct afspraak maken