Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ingrid Golsteijn

Ingrid Golsteijn

9.9

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Golsteijn Uitvaartzorg.

Over Ingrid Golsteijn

Ingrid, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik heb een groot inlevingsvermogen. Met mijn achtergrond als HR-manager en therapeut weet ik wat mensen nodig hebben in emotioneel moeilijke tijden. Een andere eigenschap is nieuwsgierigheid: ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en ik vind het een uitdaging om juist de eigenheid van de overledene tijdens een afscheidsplechtigheid tot uitdrukking te laten komen. Daarnaast ben ik vernieuwend en creatief. Ik houd van tradities, maar ook van eigentijdse rituelen. Ik sta open voor nieuwe ideeën en probeer ook op het eerste oog ongebruikelijke wensen mogelijk te maken."

Wat is het mooie van het beroep van uitvaartverzorger?

"Als franchisenemer van Yarden wil ik met alle facetten van het afscheid bezig zijn. Van het eerste contact met de nabestaanden en verzorgen van de overledene tot het regelen en van de afscheidsplechtigheid, samen met de nabestaanden. Juist het mogen begeleiden van alle facetten van het afscheid maakt mijn werk zo mooi en persoonlijk. Stapje voor stapje ontwikkelt de uitvaart zich en daarmee kunnen nabestaanden geleidelijk toeleven naar het definitieve afscheid. Ik vind het een voorrecht om hiervan deel te mogen uitmaken."

Wat is het meest bijzondere afscheid dat je hebt verzorgd?

"Ieder mens is op zijn eigen manier bijzonder en daarom is ook elk afscheid bijzonder. Een afscheid is bijzonder als het recht doet aan het leven en de wensen van de overledene. Dat kan in alle eenvoud, maar ook in alle uitbundigheid."

Waar ben je in je werk trots op?

"Als uitvaartverzorger ben ik aanwezig door afwezig te zijn. Ik blijf op de achtergrond als het kan en ik ben er als het moet. Het vak van uitvaartverzorger is er één van uitersten. Nabestaanden hebben ruimte en tijd nodig om te rouwen, terwijl er binnen een paar dagen veel zaken geregeld moeten worden. Mijn kracht ligt erin dat ik families op beide facetten kan ondersteunen en faciliteren."

Hoe zie je je eigen afscheid voor je?

"Ik zie dan graag een aantal facetten terug die mijn leven weerspiegelen. Ik heb het leven lief en besef maar al te goed de vergankelijkheid van ons aardse bestaan. En waar komt dat beter tot uitdrukking dan in de natuur en in onze seizoenen!" "Ik stel me een afscheidsdienst in de natuur voor, met na afloop een gezellig samenzijn. Niet zozeer om te rouwen over mijn dood maar om het leven te vieren dat ik geleefd heb. Ik zou het fijn vinden als de aanwezigen op mijn afscheid nog een keer het glas heffen, zoals we dat tijdens de vele typisch Bourgondische momenten van samenzijn hebben gedaan. Daarna mag mijn lichaam worden toevertrouwd aan de aarde op een natuurbegraafplaats. Mijn leven hoeft niet zozeer herdacht te worden in de vorm van een herinneringsmonument. Liever leef ik voort als herinnering in het hart van de mensen om mij heen."

Columns van Ingrid Golsteijn

'Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van Ingrid Golsteijn, uitvaartverzorger in Sittard-Geleen:

Mijn collega's

Contact met Ingrid Golsteijn

Yarden uitvaartverzorgster Ingrid Golsteijn

Ingrid Golsteijn

Ingrid gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Ingrid Direct afspraak maken