Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Is uitvaartverzorger bij Yarden Arnhem, bij Yarden Zwolle, bij Yarden Deventer en bij Yarden Hengelo.

Over Sandra Hoeve

Wat kun jij als thanatopracteur voor mensen betekenen?

"Na een thanatopraxie vinden nabestaanden vaak de drempel niet meer zo hoog om hun overleden dierbare aan te raken. Dit omdat het lichaam natuurlijker aanvoelt en niet ijzig koud. Ook is de kleur van het lichaam wat natuurlijker. Ik hoop dan ook de nabestaanden hierdoor de kans te geven om met een tevreden gevoel terug te kijken op het afscheid van hun dierbare."

Waarom heb je ervoor gekozen om thanatopracteur te worden?

"Ik heb een aantal jaar gewerkt als algemeen medewerker in een crematorium. Het was heel mooi en dankbaar werk, maar ik merkte dat ik iets miste. Ik heb bij Yarden de kans gekregen om te komen werken in het zorgteam. Daar voel ik mij vanaf dag 1 op mijn plaats!

Een bijdrage te kunnen leveren aan een goed rouwproces voor de nabestaanden, zonder teveel op de voorgrond aanwezig te zijn. Een stukje ontzorgen in een moeilijke periode. Als thanatopracteur heb ik de mogelijkheid gekregen om in bepaalde omstandigheden - zoals bijvoorbeeld overlijden in het buitenland - de nabestaanden toch de kans te geven om goed afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.

Wat is het mooie aan het beroep thanatopracteur?

Het mooie aan thanatopracteur is dat je een natuurlijk beeld van een persoon terug kunt geven, zodat je de familie de kans geeft op een betere rouwverwerking.

Mijn collega's

Contact met Sandra Hoeve

gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Direct afspraak maken