Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Vincent van Leest

Vincent van Leest

9.6

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Van Leest Uitvaartzorg.

Maak kennis met Vincent van Leest

Vincent vertelt over zijn werk als uitvaartverzorger.

Als uitvaartverzorger kun je iets vanuit een andere hoek belichten. Een uitvaart hoeft niet traditioneel te zijn, soms ontstaan er zo andere ideeën bij mensen.

Vincent, wat kun jij als uitvaartverzorger voor mensen betekenen?

"Ik zorg ervoor dat mensen zich vrij voelen om emoties en wensen te kunnen tonen. Hierdoor kan ik de dagen voor, en de dag van de uitvaart zo persoonlijk mogelijk maken. Ook promoot ik laagdrempelige communicatie via mail, sms en whatsapp. Ik inventariseer waar ik de familie mee kan helpen en vooral ook wat er nodig of handig kan zijn na de uitvaart. Ik geef mensen de ruimte om veel zelf te doen en ben zichtbaar wanneer nodig."

Waarom heb je ervoor gekozen om uitvaartverzorger te worden?

"Klantbeleving en klantvriendelijkheid zijn altijd mijn belangrijke kenmerken geweest. In mijn laatste rol als franchisemanager bij Rituals heb ik voor een belangrijk deel deze invulling in onze winkels gegeven en dat werkt! Echter… de commerciële kant van het leven is op een gegeven moment minder belangrijk wanneer je ziet wat je op een ander niveau kan brengen. Na een stage bij Yarden in Groningen wist ik het zeker.. dit is mijn werk!"

Voor welke bijzondere en/of culturele uitvaarten kunnen mensen jou inschakelen?

"Vooral bij uitvaarten waar men een persoonlijke 'touch' aan wil geven kan ik veel extra betekenen. Mooie rituelen of symbolen maken dit bijzonder. Ook  uitvaarten op een andere wijze dan gebruikelijk vind ik prachtig om uit te voeren."

Welke uitvaart staat je het meeste bij?

"De uitvaart van een man die geen contact meer met zijn kinderen had en zijn laatste dagen in de lokale kroeg doorbracht. Na zijn dood werd in zijn kroeg zijn leven gevierd, zijn 2 kinderen vonden elkaar hier weer en hebben contact hersteld." 

Is er wel eens iets grappigs of raars voorgevallen bij een uitvaart?

"Een van de meest indrukwekkend uitvaarten die ik tot nu toe heb meegemaakt, was een grote Chineese uitvaart. Hiervan is bekend dat deze soms 'chaotisch' kunnen ogen. Heel veel mensen die van over de hele wereld kwamen. Heel veel bloemen en alle deuren van het crematorium gingen open. Mensen liepen op en neer naar buiten, naar de koffiekamer en door de aula. Na het verbranden van de zaken die mee met de overledene moesten, kwam men samen in de koffiekamer. Na afloop wilde iedereen helpen met opruimen en werden mijn collega’s en ik uitgenodigd om mee te gaan eten."

Kun je iets persoonlijks over jezelf vertellen?

"Ik hou erg van muziek, Belgisch bier en vooral met mensen samen zijn. Met vrienden om de keukentafel een avond praten over niets tot diepgaande gesprekken. Ook reis ik graag. Natuurlijk om de wereld te zien, maar nog belangrijker: om andere mensen te ontmoeten."

Kun je kort vertellen hoe jouw eigen uitvaart eruit moetzien?

"Mijn uitvaart zal vooral veel muziek bevatten. Sprekers zijn welkom maar niet langer dan 3 minuten. Iedereen mag mij een boodschap meegeven. En voor mijn nabestaanden vraag ik of iedereen een kaartje wil schrijven met de mooiste herinnering die wij volgens die persoon samen hebben."

Wat zeggen mensen voor wie je een uitvaart hebt verzorgd over jou?

"Vriendelijk, sociaal, doortastend en meedenkend. En vooral: dat ik er ben wanneer ik er moet zijn."

Contact met Vincent van Leest

Vincent van Leest

Vincent gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Vincent Direct afspraak maken