"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Desiree Meisenbourg

Ik wil mensen helpen, dat kan ik ook niet helpen.
Afspraak maken met Desiree Meisenbourg?
Neem contact op met Yarden & Meyer Uitvaartzorg.
K 0174 297 719 0174 297 719

Desiree Meisenbourg is uitvaartverzorger bij Yarden & Meyer Uitvaartzorg

Over Desiree Meisenbourg

Desiree, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik kan onder alle omstandigheden op een rustige, empatische manier mensen terzijde staan en door mijn zorgvuldigheid de puntjes op de i zetten."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Je komt als uitvaartverzorger in het leven van mensen op een voor hun zeer verdrietig moment. Gaandeweg de dagen die volgen, mag je samen een liefdevol afscheid organiseren voor hun dierbare. Daardoor wordt die persoon die je eerst helemaal niet kende, voor jou ook heel bijzonder."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"Ik kan niet één bijzondere uitvaart noemen, er zijn er meerdere, maar wat mij het meest geraakt heeft zijn de uitvaarten van jonge mensen, die zelf tijdens hun ziektebed al nagedacht hebben over hun afscheid. Het is dan fijn dat je het voor elkaar kunt krijgen dat jij het zo voor hun kunt regelen, dat hun wensen ook gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld post-its met boodschappen van alle belangstellenden op de kist of bengaals vuur als erehaag rond de kist. Er is ook zoveel mogelijk voor een uitvaart."

Waar ben je in je werk trots op?

"Ik ben er trots op als de familie me met open armen ontvangt als ik na 2 weken of een maand bij ze langskom. Ze vertellen me soms dat ik van hun verdrietigste moment een kostbaar, mooi moment gemaakt heb en dat ik altijd welkom ben."

Hoe zie je je eigen uitvaart voor je?

"Ik zou graag een uitvaart willen waar de kleur paars de boventoon voert. De paarse kleur symboliseert voor mij het warme, troostrijke gevoel. Een begrafenis met alle mensen om mij heen die mij dierbaar zijn en voor wie ik iets betekend heb in hun leven. Het mag heel uitbundig zijn, mijn kist mag beschilderd worden, er mag gelachen en getoost worden en er mag gedanst worden. Muziek is voor mij heel belangrijk, het liefst muziek waar mensen dan weer een blij gevoel van krijgen, want ik heb genoten in mijn leven en ooit zien wij elkaar weer terug. Dit afscheid is maar voor heel even..."

Mijn collega's

Ik wil mensen helpen, dat kan ik ook niet helpen. Maak kennis

Blogs van Désirée

nov

26

Liefde, tijd en dood

Hoeveel tijd wordt ons gegund om alles uit het leven te halen wat erin zit? Hoe mooi zou het zijn om aan het einde van je leven terug te kunnen kijken op een voltooid leven? Uitvaartverzorger Desiree Meisenbourg deelt haar overdenkingen over liefde, tijd en dood.

Liefde, tijd en dood
  • Je wist dat het moment ooit zou komen, maar toch, als het dan zover is, trilt de aarde op zijn grondvesten en stoppen de vogels even met fluiten. Diep van binnen hoopte je dat er een wonder zou gebeuren. Afscheid nemen van een vriend
  • Naast de lessen die we op school krijgen, zijn er de levenslessen, ervaringen die we gaandeweg opdoen en waar we soms vrolijk van worden en soms heel verdrietig. Het is ons levenspad. Levenspad
  • Gedeelde smart is halve smart en dat is voelbaar. Samen begin je je sterker te voelen en kun je denken aan een nieuw begin. Gedeelde smart is halve smart


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?