Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Désirée Meisenbourg

Désirée Meisenbourg

9.7

Is uitvaartverzorger bij Yarden & Meyer Uitvaartzorg.

Maak kennis met Désirée Meisenbourg

Désirée vertelt over haar werk als uitvaartverzorger.

Ik ontzorg mensen, ik breng rust en ik zorg voor een afscheid dat bij de overledene past.

Desiree, welke karaktereigenschappen bezit jij die belangrijk zijn in jouw werk?

"Ik kan onder alle omstandigheden op een rustige, empatische manier mensen terzijde staan en door mijn zorgvuldigheid de puntjes op de i zetten."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Je komt als uitvaartverzorger in het leven van mensen op een voor hun zeer verdrietig moment. Gaandeweg de dagen die volgen, mag je samen een liefdevol afscheid organiseren voor hun dierbare. Daardoor wordt die persoon die je eerst helemaal niet kende, voor jou ook heel bijzonder."

Wat is de meest bijzondere uitvaart die je hebt verzorgd?

"Ik kan niet één bijzondere uitvaart noemen, er zijn er meerdere, maar wat mij het meest geraakt heeft zijn de uitvaarten van jonge mensen, die zelf tijdens hun ziektebed al nagedacht hebben over hun afscheid. Het is dan fijn dat je het voor elkaar kunt krijgen dat jij het zo voor hun kunt regelen, dat hun wensen ook gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld post-its met boodschappen van alle belangstellenden op de kist of bengaals vuur als erehaag rond de kist. Er is ook zoveel mogelijk voor een uitvaart."

Waar ben je in je werk trots op?

"Ik ben er trots op als de familie me met open armen ontvangt als ik na 2 weken of een maand bij ze langskom. Ze vertellen me soms dat ik van hun verdrietigste moment een kostbaar, mooi moment gemaakt heb en dat ik altijd welkom ben."

Hoe zie je je eigen uitvaart voor je?

"Ik zou graag een uitvaart willen waar de kleur paars de boventoon voert. De paarse kleur symboliseert voor mij het warme, troostrijke gevoel. Een begrafenis met alle mensen om mij heen die mij dierbaar zijn en voor wie ik iets betekend heb in hun leven. Het mag heel uitbundig zijn, mijn kist mag beschilderd worden, er mag gelachen en getoost worden en er mag gedanst worden. Muziek is voor mij heel belangrijk, het liefst muziek waar mensen dan weer een blij gevoel van krijgen, want ik heb genoten in mijn leven en ooit zien wij elkaar weer terug. Dit afscheid is maar voor heel even..."

Blogs van Désirée

Contact met Desiree Meisenbourg

Désirée Meisenbourg

Désirée gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Désirée Direct afspraak maken