Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Wilma Smit-de Waal

Wilma Smit-de Waal

9.7

Is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Kennemerland en bij Yarden Haarlem.

Over Wilma Smit-de Waal

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Wilma? Wilma: "Mensen vinden mij vriendelijk en zeggen dat ik op een prettige en normale manier met hen omga. En ze vinden dat ik goed kan luisteren."

Klanten waarderen de uitvaarten van Wilma gemiddeld met het cijfer 9,7.

Waarom is Wilma uitvaartverzorger geworden?

"Ik werkte hiervoor op de afdeling Familieberichten van een grote landelijke krant", vertelt Wilma. "Ik had regelmatig contact met uitvaartondernemingen en bij een paar kreeg ik een rondleiding. Toen zag ik het mooie en bijzondere van het vak uitvaartverzorging. De uitvaart van mijn schoonmoeder was slecht geregeld, rommelig en onpersoonlijk. Die van mijn moeder, vijf jaar later, was juist heel fijn geregeld, mooi en liefdevol. En dat kwam vooral door de uitvaartverzorger. Toen wist ik zeker dat ik ook uitvaartverzorger wilde worden. Ik hoop dat de mensen die ik begeleid, hetzelfde gevoel aan de uitvaart van hun dierbare overhouden als ik aan die van mijn moeder. Dan heb ik mijn werk als uitvaartverzorger goed gedaan."

Wat kan uitvaartverzorger Wilma voor u betekenen?

Wilma kan goed luisteren. Ze wil u goed adviseren, maar u niets opdringen. "Ik ondersteun de mensen waar ik kan", vertelt Wilma. "Ik ben betrokken op een professionele en persoonlijke manier. Mensen mogen alles aan mij vragen en tegen mij zeggen."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Wilma inschakelen?

Wilma: "Dat maakt mij oprecht niets uit, ik ben er voor alle mensen. Uit alle lagen van de bevolking, uit alle culturen en van alle geloven. Ik benader iedereen open en respectvol. Ik luister goed, ook naar wat mensen niet zeggen maar wel bedoelen. Samen komen we tot een mooie en persoonlijke uitvaart."

Welke uitvaart herinnert Wilma zich nog goed?

"De uitvaart van een vrouw van mijn eigen leeftijd", vertelt Wilma. "We hebben samen haar uitvaart voorbereid en er was meteen een klik tussen ons. Ze wilde ook dat ik meeging om een (wand)graf voor haar uit te zoeken. Dat was een bijzonder en emotioneel moment. Ik vond het een eer dat ik daarbij mocht zijn en dat ik haar uitvaart mocht doen. Ik heb er alles aan gedaan om de uitvaart precies volgens haar wensen te laten verlopen. Zoals we met elkaar hadden besproken."

Mijn collega's

Contact met Wilma Smit-de Waal

Yarden uitvaartverzorgster Wilma Smit

Wilma Smit-de Waal

Wilma gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Wilma Direct afspraak maken