Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Wim de Graaf

Wim de Graaf

9.7

Is uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Zuidwest Drenthe, bij Uitvaartverzorging Steenwijkerland - Westerveld, bij Yarden Hoogeveen, Emmen, Coevorden, bij Yarden Zwolle, bij Uitvaartverzorging Reestdal en bij Yarden Dedemsvaart.

Over Wim de Graaf

Wim, welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

"Ik kan wel zeggen dat ik mensenkennis heb. Zodra ik bij een familie binnenkom probeer ik gelijk die klik te vinden."

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

"Het mooie van mijn vak is dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast is geen mens en geen familie hetzelfde! Heel gevarieerd dus."

Lees meer

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

"Een van de uitvaarten die ik niet snel zal vergeten was van een meisje dat wij in een sporthal hadden opgebaard. Haar vriendinnen hadden van zo'n vierduizend waxinelichtjes een hart rondom haar kist gemaakt. De kist was wit en het meisje had prachtig zwart haar. Het licht van de zaal was helemaal gedimd en de kaarsjes brandden. Mensen hadden het gevoel of doornroosje hier lag opgebaard. Echter na de plechtigheid, nadat wij alles weer hadden opgeruimd, bleek dat het hart van de waxinelichtjes in de vloer was gebrand. Iedereen vond het geweldig als nagedachtenis."

Waar ben je in je werk trots op?

"Het enige dat belangrijk voor mij is, is dat de familie met een goed gevoel op de uitvaart terugkijkt. Als dat gelukt is, dan ben ik best wel trots."

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?

"Ik zie mijn eigen uitvaart zonder veel toeters en bellen. Ik ben zelf vrij nuchter en het moet mooi van eenvoud zijn."

Columns van uitvaartverzorger Wim de Graaf

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u de bijzondere afscheidsverhalen van Wim de Graaf:

Heeft u vragen aan Wim de Graaf naar aanleiding van een column? Mail uw vraag naar wim.degraaf@yarden.nl.

Afscheidsarrangementen

Een passend afscheid tegen een vaste prijs. Naast onze afscheidsplechtigheden op maat bieden wij nu ook 4 afscheidsarrangementen.

Elk afscheidsarrangement omvat mijn dienstverlening en zorg, de opbaring van uw overleden dierbare en de uitvaartplechtigheid. U hebt de keuze uit de volgende afscheidsarrangementen: ingetogen, persoonlijk, eigentijds en exclusief.

Meer informatie

Contact met Wim de Graaf

Yarden uitvaartverzorger Wim de Graaf

Wim de Graaf

Wim gaat graag met u in gesprek over uw wensen

Neem contact met ons op en plan een afspraak met Wim Direct afspraak maken