“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Angie

11 november 2016
Column 'Angie'; van uitvaartverzorger Henny Goldebeld.

Arie, zijn vrouw Tineke en hun zonen Mark en Peter hadden voor het overlijden van Arie al een gesprek gehad met een uitvaartconsulent. Toen ik na Arie’s overlijden bij ze kwam om de uitvaart te bespreken, was het meeste dan ook al bekend en vastgelegd. De uitvaart zou helemaal verlopen zoals Arie dat graag wilde.

Jaren '60

Arie was een lieve, zorgzame echtgenoot en vader en was helemaal gek van de muziek uit de jaren ‘60. Zelfs zijn haardracht, lang haar, was al sinds de jaren ’60 nooit veranderd.

Nadat hij was overgebracht naar het uitvaartcentrum richtten Tineke, Mark en Peter, de afscheidskamer helemaal in met Arie’s spullen. Ze plukten bloemen uit zijn tuin en prachtige foto’s van Arie en zijn gezin werden bij hem neergezet. Zo werd het echt ‘hun’ kamer.

The Rolling Stones

Tijdens de plechtigheid werden er lieve woorden gesproken en er was natuurlijk muziek. Arie was helemaal gek van The Rolling Stones en had uiteraard zelf de nummers uitgezocht. Zo klonk luid de bekende rockmuziek van zijn geliefde band door de aula. Tineke vertelde dat ze vroeger op het nummer ‘Angie’ hadden geschuifeld. Haar 2 jongens keken elkaar aan en grinnikten zacht. “Ja, zo ging dat in die tijd”, antwoordde ze lachend.

Na een bijzonder afscheid bleven Tineke en de jongens in de aula. Ze wilden Arie tot aan het allerlaatste toe begeleiden naar de ruimte waar de crematie plaatsvond. Samen met Tineke, Mark en Peter wachtte ik tot we werden opgehaald. In de aula was het stil.

Ineens dacht ik aan het nummer van de Stones en snelde naar de medewerkster van het crematorium. Het volume ging voluit en nogmaals klonk ‘Angie’ door de speakers. Tineke stond op en pakte haar jongens vast en zei: “Zo, nu zal ik jullie eens laten zien hoe ik hier altijd op danste met papa”.

Na de uitvaart bedankte ze mij. Ze vond het fantastisch.

De uitvaart van haar Arie!Deze column is geschreven met toestemming van Tineke, Mark en Peter.Op mijn beurt bedank ik júllie. Dat ik er voor jullie mocht zijn.

Meer columns van Henny Goldebeld

Andere columns van en meer informatie over Yarden uitvaartverzorger Henny Goldebeld, zijn te vinden op haar persoonlijke pagina.

De columns van Henny Goldebeld en enkele collega’s zijn tevens gebundeld in een boekje, 'Bijzondere verhalen over het afscheid'. Deze bundel kunt u gratis bestellen door een e-mail met uw adresgegevens te sturen naar bedrijfsbureaudrenthe@yarden.nl.