“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Au! Rouw

29 november 2015
Een column van Francien Weber van Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o.

Een tijdje geleden schreef ik over een brief die door de overledene werd achtergelaten. Een brief die was bedoeld als troost voor de achterblijvers. Ik eindigde de column toen met de vraag: Ook iets voor jou? Uit de reacties die ik mocht ontvangen blijkt dat ik hiermee een gevoelige snaar heb geraakt. Vaak gaf men aan dat men wel zou willen maar niet goed weet hoe…

Laatste reis

Het is natuurlijk eng om je als je nog volop in het leven staat al bezig te houden met je laatste reis. Maar wat als het ineens voor je staat? De dood is onherroepelijk en verwarrend. Je leven weer op de rails krijgen kan een hele worsteling zijn.

Nadenken over de dood

Juist daarom heeft het zin om na te denken over de dood en hoe je de reis naar dat laatste afscheid lichter kunt maken. Er zijn al heel veel mooie ideeën ontwikkeld en ik wil u graag kennis laten maken met die mogelijkheden. Daarnaast zijn wij in Afscheidswinkel ’t Moment bezig met de ontwikkeling van creatieve manieren om te werken aan en met herinneringen.

Herinneringen vastleggen

Tot ons team is toegetreden Grietje Verheij. Zij is kunstenares en werkt op dinsdag- en woensdagmiddag in de winkel. Haar kracht is om samen met achterblijvers herinneringen vast te leggen. Of als je het aan kunt misschien wel een herinnering over jezelf. Dat kan zijn in de vorm van een fotoboek van dierbare spullen, of een troostkussen van verschillende stoffen, of samen een monument maken van allerlei materialen. Net zoals Anit Pluimert, de kunstenares waarvan wij op dit moment nog een expositie hebben, werkt Grietje op gevoel en in nauw overleg samen met je aan een uniek nagedachtenis product.

Verdrietverwerking

Juist door de bekende, vertrouwde materialen uit het ouderlijk huis te combineren met de verhalen ontstaat er een verdrietverwerking die je verder kan helpen. Dan wordt rouwen een proces waar iets moois uit kan ontstaan. Kom eens binnen of informeer via telefoon of mail naar de mogelijkheden.

Wees van harte welkom in onze Afscheidswinkel aan de Venne 107c te Winschoten. Meer informatie vind je op onze website.

Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o