“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Inspiratie

24 april 2017
Een column van Majon Heesen, Yarden & Heesen Uitvaartzorg

Als uitvaartleider krijg ik regelmatig van mensen de opmerking: “Ik begrijp niet dat je dat vak kunt uitoefenen, hele dagen alleen maar verdriet om je heen.” Gelukkig is dit niet het geval.

Uiteraard komen wij in ons beroep veel verdrietige situaties tegen, soms hartverscheurend, maar we zien ook hele mooie dingen, we ontmoeten bijzondere mensen en ervaren hartverwarmende momenten.

Lach en een traan

Wij komen altijd op een emotioneel moment in de levens van families, wij staan hen bij in de dagen voor de uitvaart, bij de uitvaart zelf en de dagen daarna. Tijdens deze dagen delen wij mee in bijzondere herinneringen en intieme momenten uit het leven van de overledene en de nabestaanden. Hierbij kunnen tranen vloeien, maar heel vaak zijn er ook vrolijke momenten. Herinneren gebeurt met een lach en een traan. 

Berusting, kracht en moed

Wij zien mensen boven hun pijn en verdriet uitstijgen en berusting vinden. We ervaren hoe nabestaanden in mooie herinneringen de kracht vinden om door te gaan na een tragisch verlies. We ontmoeten mensen die na onzekerheden, angst en strijd de moed vinden om zelf weer de regie in handen te nemen. We zien mensen die na een vol leven de rust hebben om los te laten. We horen hoe bijzonder iemand was en voelen hoe die invloed na de dood voortleeft.

Kleine dingen zijn het grootst

Al deze mensen inspireren mij iedere dag weer, zij laten zien dat er na intens verdriet ook weer mooie dingen kunnen zijn. Dat er echte vriendschap en liefde bestaat en dat deze boven alle tegenslagen uitstijgt. Zij geven mij de inspiratie om van iedere dag te genieten, tijd vrij te maken voor de mensen die mij dierbaar zijn en dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven. 

Want die kleine dingen zijn uiteindelijk, als het einde daar is, het grootst.

Majon Heesen, Yarden & Heesen Uitvaartzorg