“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Liefde is sterker dan de dood

25 september 2015
Een column van Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o.

De afgelopen weken is het mij weer duidelijk geworden dat liefde tussen mensen iets heel bijzonders is. Liefde overstijgt alles, zelfs de dood.

De rust waarmee iemand afscheid van het leven kan nemen omdat hij weet dat er voor zijn geliefde vrouw goed wordt gezorgd. De kalme aanvaarding van het lot als een moeder weet dat haar kinderen gelukkig zijn met hun partners en kinderen.

Maar ook de liefde van een kind voor haar moeder die nu de rust krijgt die ze zo hard nodig heeft na een nare periode van ziek zijn. Ondanks het grote gemis is er dan de liefde die er voor zorgt dat het verdriet minder scherp is. Het gemis is er maar de mooie verhalen zijn er ook.

Ieder mens is van waarde en verdient een mooi afscheid. Het maakt niet uit of je een gezin achterlaat of een buurvrouw. Je bent gekend en hebt invloed gehad op je omgeving. In mijn werk probeer ik altijd samen met de nabestaanden te zoeken naar het unieke van ieder mens. Tijdens de laatste momenten van samenzijn met de overledene en de bijeenkomst om afscheid van hem of haar te nemen kun je dat laten horen in tekst en muziek.

Soms is het zoeken naar een geschikt muziekstuk en dan helpt het als de overledene de eigen wensen heeft aangegeven of vastgelegd. Om daarbij te helpen hebben wij in de Afscheidswinkel een eigen wensen formulier. Hierin staan nog veel meer onderwerpen die u zelf al kunt invullen. Voor degenen die achterblijven en waar u van hebt gehouden is dat een grote steun bij het bespreken van de uitvaart. Ook op dat moeilijke moment laat u uw liefde nog eens blijken.

Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o.