“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Nog zoveel dingen…

23 oktober 2015
Als blijkt dat je ongeneeslijk ziek bent, sta je voor de keuze hoe je de tijd die je nog hebt moet invullen. Voor een ieder is dat op een andere manier.

Door de jaren heen heb ik veel verhalen en ervaringen gehoord van hele bijzondere mensen. Vanuit mijn verpleegkundige werk waren daar de verhalen van zowel jongeren als ouderen waar ik zorg voor heb gehad.

Terug naar de basis

Een overeenkomst in al deze ervaringsverhalen is dat iedereen terug gaat naar de basis, namelijk het feit dat het om de kleine dingen gaat. Even samen naar de bioscoop, samen een lekker hapje eten, knutselen met je kind of gewoon samen niets doen en lekker tegen elkaar aan liggen. Centraal hierbij staat natuurlijk het gevoel van houden van. De lijst van dingen die je nog wilt doen voordat je dood gaat (bucket-list, naar de gelijknamige film) kan soms vol staan met spectaculaire zaken. Maar naar mate de tijd dringt, worden het steeds meer kleine wensen die vervuld moeten worden.

Boek De reis van Sterretje

Voor twee weken terug gebeurde er iets moois tijdens een overleg in de Afscheidswinkel. Op bezoek was de schrijfster van “ De reis van Sterretje”. Een mooi boekje over geboorte, leven en sterven met tekst en tekeningen van Esther Bothe-De Wilde. In eerste instantie was het doel van het overleg bekijken of het boekje in de collectie boeken van de winkel past. Doordat ter plekke het boekje met veel gevoel door Irma de Jong werd voorgelezen, ontstond er een prachtig plan dat inmiddels al is uitgevoerd.Elders in deze krant kunt u meer lezen over deze geslaagde lancering van het prentenboek op de Oosterschool in Bellingwolde.

Herdenkingsbijeenkomst

In dit boekje gaat het over het aanstaande verlies van iets dat heel dierbaar is. Op Allerzielen staan we ook stil bij verlies. De Allerzielen herdenking die plaatsvindt op zondag 1 november vanaf 17.30 uur op begraafplaats Acacialaan, is bedoeld om mooie gedachten en lieve woorden nog eens uit te spreken of in stilte te beleven in een sfeer van saamhorigheid. Even stil staan bij degenen die niet meer bij ons zijn, die nog zoveel dingen wilden doen maar dat niet meer kunnen.

Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o.