“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Online gedenken

29 november 2015
Wilt u uw geliefde samen met anderen herinneren? Maak een gedenkplaats aan op Memori. Een column van uitvaartverzorger Francien Weber.

Kent u Memori al? Het is een uniek online platform voor het herinneren van overleden dierbaren. Het gaat verder dan alleen condoleren. Familie, vrienden en andere belangstellenden kunnen hier samen hun gedachten, herinneringen, foto’s en video’s delen. Het is echt een online gedenkplaats.

Waardevolle herinneringen verzamelen

De gedenkplaats kent wel een condoleanceregister, maar het bijzondere aan Memori is dat vooral herinneringen in de vorm van reacties kunnen worden bewaard en gedeeld. Reacties in woord, maar ook in de vorm van foto’s filmpjes of muziek. Iedereen kan een condoleance of reactie plaatsen, bijvoorbeeld verre vrienden die niet bij de uitvaart kunnen zijn. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn is Memori een uitkomst. Ze kunnen gewoon thuis, achter hun eigen computer, op een gepaste manier hun deelneming betuigen. Samen herdenkt u uw dierbare, waaraan ieder zijn of haar eigen invulling kan geven. Dit is voor nabestaanden zeer waardevol. Als u dit wenst, kan de gedenkplaats een jaar online staan.

Uitvaartinformatie 

Naast het plaatsen van berichten en foto’s beschikt Memori ook over de mogelijkheid om informatie over condoleances of de uitvaart te delen. Een Memori is altijd veilig en vertrouwd. Het platform beschikt over de keus uit meerdere privacy-instellingen. Nabestaanden kiezen zelf wat andere bezoekers zien op een gedenkplaats. Een ander voordeel is dat u achteraf een prachtig album kunt laten maken van alle foto’s, persoonlijke reacties en herinneringen.

Ook een Memori bekijken? Bekijk dan een voorbeeld Memori. Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen, telefoon: 06-50 68 6622. Ik vertel u er graag meer over.

Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg Oldambt e.o.