“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Trends in herinneren

7 mei 2017
Een boekbespreking van Francien Weber, Yarden & Weber Uitvaartzorg. In het boek 'Trends in afscheid en herinneren' komen 9 verschillende trends aan bod.

Boekje van de maand augustus: Trends in afscheid en herinneren: een boekje over betekenisvol leven en sterven in de 21ste eeuw.

Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia is er iets veranderd in onze omgang met de dood: we proberen haar tegenwoordig een plek te geven in ons leven. Rondom sterven, afscheid nemen en verder leven zijn verschillende trends gaande. Het boekje beschrijft waarin op dit moment wordt voorzien, nu waardig leven en sterven de norm wordt.

Afscheid en herinneren

In deel 1 ‘Afscheid en herinneren’, wordt de veranderde omgang met de dood beschreven en verschillende manieren van verliesverwerking. In dit deel zijn veel tips te vinden over hoe je met je eigen of andermans rouw om kunt gaan.

Leven, sterven en uitvaart

In deel 2 ‘Trends in leven, sterven en uitvaart’, worden negen uitvaarttrends, die het afscheid nemen gaan beïnvloeden behandeld. Van doe-het-zelf uitvaart tot de multicultureel ingekleurde rouwdienst, van bucket-list tot nieuwe asbestemmingen (een diamant van de as van je geliefde of…), van de doe-het-zelf-euthanasie tot nieuwe rouwrituelen, van resomeren tot creatieve kisten, van het levenstestament tot design lijkwaden en duurzame uitvaarten.

Frisse blik

Yarden heeft samen met trendwatcher Adjiedj Bakas dit boekje samengesteld om de lezer te stimuleren om met een nieuwe, frisse blik te kijken naar sterven, afscheid nemen, rouwen, herinneren en verlies verwerken. En wellicht om ook eens na te denken over het eigen einde.

Het boekje ‘Herinneren’ is te verkrijgen bij Yarden & Weber uitvaartzorg in Afscheidswinkel ’t Moment, Venne 107c in Winschoten. Voor meer informatie of het maken van een afspraak zijn wij altijd te bereiken via de telefoon: 06 5068 6622 of bezoek onze website.

Francien Weber, uitvaartondernemer Yarden & Weber Uitvaartzorg