"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaartverzorger Martin Horst

Uitvaartverzorger Martin Horst Het helpen en bijstaan van mensen op een belangrijk moment in hun leven, maakt mij tot een 'rijk' mens.
Afspraak maken met Martin Horst?
K 0495 430 260 0495 430 260

Wat zeggen mensen over uitvaartverzorger Martin Horst?

Martin: "De persoonlijke betrokkenheid wordt vaak genoemd. En verder vind ik het erg belangrijk om de kinderen op een spontane en eerlijke manier te betrekken bij het proces van afscheid nemen. En natuurlijk is ook dit weer elke keer afhankelijk van de kinderen die er bij zijn en de persoon die is overleden. Je kunt geen ingestudeerd kunstje opvoeren, mar moet goed luisteren wat er speelt en dan kun je van iets heel eenvoudigs iets heel speciaals maken."

Mijn zoontje kreeg van Martin af en toe een 'belangrijke taak'. Zo werd hij, op een speelse manier, heel nauw bij de uitvaart betrokken.

Waarom is Martin uitvaartverzorger geworden?

Martin: "Na een ruime ervaring in de horeca en als zelfstandige kwam ik op een punt waarbij ik een keuze moest maken voor mezelf. Toevallig kwam ik op dat moment een vacature tegen voor de functie van uitvaartverzorger en het voelde alsof het een jas was die paste als geen ander. Het helpen en bijstaan van mensen op een belangrijk moment in hun leven geeft veel voldoening. Deze voldoening maakt je tot een 'rijk' mens.

Wat kan uitvaartverzorger Martin voor u betekenen?

Martin: "Als je als nabestaanden geconfronteerd wordt met een overlijden, moet er een heleboel geregeld en gedaan worden. Zowel zakelijk als emotioneel zijn er vele keuzes te maken. Als uitvaartverzorger probeer ik nabestaanden te helpen bij het maken van deze keuzes door samen te kijken wat past en ook echt wenselijk is. Samen met nabestaanden gaan we stap voor stap door het traject en probeer ik veel ruimte en tijd te scheppen voor het maken van de juiste keuze. Daarnaast mag er voldoende ruimte zijn om de keuze te bepalen vanuit het gevoel. Hierbij mag men gebruik maken van de ruime ervaring die ik als uitvaartverzorger gedurende de vele jaren dat ik dit mooie werk mag doen heb opgebouwd. Na de uitvaart is er gelegenheid om nabestaanden nog een stukje te begeleiden in het plaatsen van het verlies in hun verdere leven."

Voor welke bijzondere uitvaarten kunt u Martin inschakelen?

Martin: "Als gildebroeder had ik al ervaring met de begeleiding van uitvaarten van enkele van onze leden. Daarbij viel het mij al op dat de rol van uitvaartverzorger erg belangrijk is voor naaste familieleden. Ik raakte hierdoor extra geïnspireerd om dit werk te gaan doen. Nu word ik ook wel eens gevraagd als uitvaartverzorger, juist vanwege het feit dat ik gildebroeder ben."

Welke uitvaart staat Martin het meeste bij?

Martin: "Natuurlijk de uitvaart van mijn eigen vader. Juist vanwege de persoonlijke betrokkenheid, maar ook het feit dat je ook zelf voelt en ervaart hoe het is om afscheid te moeten nemen van iemand die je lief is."

Contact met Martin Horst

Martin werkt als uitvaartverzorger bij Van der Stappen uitvaartverzorging in Cranendonck.

Neem contact op per e-mail

Mijn collega's

Uitvaartverzorger Inge Kindt Ik vind het belangrijk om onzichtbaar aanwezig te zijn als steun voor de nabestaanden. Maak kennis
Uitvaartverzorger Maarten Kindt Ik ben een echt mensen-mens. Empathie is mijn grootste kwaliteit. Maak kennis
Vaak zijn mensen door emoties verdoofd of te vermoeid om de uitvaart de persoonlijke invulling te geven die juist zo mooi en waardevol is. Ik zie het als mijn taak om nabestaanden daarin te begeleiden. Maak kennis
Ik luister naar uw verhaal over uw dierbare en uw gezamenlijke wensen voor het afscheid. Die vertaal ik naar een passend en waardig afscheid dat bij u past. Maak kennis
Uitvaartverzorger Martin Horst Het helpen en bijstaan van mensen op een belangrijk moment in hun leven, maakt mij tot een 'rijk' mens. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?