"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"


Een mooi afscheid via social media

Nederlanders denken niet echt na over hun ‘online presence’ na hun dood, terwijl 66% de digitale erfenis graag zelf wil bepalen. Met Mijn Memorial maakt u een verzameling van de hoogtepunten uit al uw social media-accounts.

Heeft u al nagedacht over uw online erfenis?

Wel 9 van de 10 Nederlanders hebben nergens aangegeven wat er met hun social media-accounts moet gebeuren nadat ze zijn overleden. Als u zelf wilt bepalen hoe u herdacht wordt, moet u dat op tijd regelen. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders social media een fijne herdenkingsplek vinden en dat meer dan de helft hun social account willen gebruiken als Memorialsite. Daarom heeft Yarden Mijn Memorial gemaakt, een online herdenkingsplek die is gekoppeld aan al uw social media.

Mijn Memorial

Op Mijn Memorial komt al uw favoriete Facebook-, Twitter-, Spotify- en Youtube-content overzichtelijk op een centrale plek bij elkaar. Het is niet alleen leuk om te vullen, maar stimuleert u ook na te denken over uw online nalatenschap en maakt het bespreekbaar. Zo kunnen uw nabestaanden u herdenken om wie u écht was wanneer u er niet meer bent.

Een derde van de Nederlanders wil niet dat alle foto’s na hun overlijden online blijven staan. Maar er is veel onduidelijkheid over hoe om te gaan met profielen op social media na de dood van de eigenaar. Met Mijn Memorial stimuleert Yarden mensen om alles rondom hun overlijden goed door te denken en voor te bereiden. Het kan u meer rust geven als u weet hoe u online herdacht al worden. Daarnaast voorkomt u dat nabestaanden alles uit moeten zoeken.

Ga naar mijnmemorial.nl

Onderzoeksresultaten

In mei 2013 deed PanelWizard in opdracht van Yarden onderzoek naar de kennis over de online erfenis, voorbereidingen en wensen. Het doel was om te achterhalen of men er wel eens over heeft nagedacht en hoe men erover denkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd, opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie. Daarmee voldoet het onderzoek aan de representativiteitseisen van de Gouden Standaard.

Na uw dood leeft u online nog even door

Nederlanders zijn bang in de vergetelheid te raken en eenderde ziet een online herdenkingsplek als de ideale oplossing. Zo zou 45% van de Nederlanders het leuk vinden om na hun overlijden nog steeds ‘getagd’ te worden in groepsberichten op Facebook. Ook geeft 37% van de deelnemers aan dat het ze een goed gevoel zou geven als als vrienden persoonlijke berichten op de memorial-pagina blijven plaatsen. Zo blijven ze toch nog een onderdeel van de vriendengroep.

Na de dood zelf de regie over uw social media kanalen

Nederlanders zijn over het algemeen niet echt bezig met hun digitale erfenis: 74% vindt dat het te ver van ze af staat. Nabestaanden worden er pas mee geconfronteerd als het te laat is. Maar als je mensen er direct naar vraagt, wil 60% zelf bepalen hoe ze worden herinnerd.

Een uitvaart is vaak de laatste kans om wat van uzelf te laten zien. Mijn Memorial op Facebook verbindt mensen die belangrijk voor u zijn en geeft u de mogelijkheid uw social media account vorm te geven zoals u écht was.

Tom Leenstra

Yarden


Goed overleg met de uitvaartconsulent

Afspraak met uitvaartconsulent

Gratis advies over wat er mogelijk is rond uw afscheid, of hulp nodig bij het opstellen van uw uitvaartwensen? Onze uitvaartconsulenten helpen u graag.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een uitvaartconsulent bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Uw uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder. Dat geldt ook voor uw nabestaanden als ze afscheid van u moeten nemen. Heeft u wel eens nagedacht over uw eigen uitvaartwensen?

Lees meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur